Notícies ← Altres notícies

Bona rebuda del Síndic de Drets Lingüístics en l’estrena, feta a Molins de Rei

El nou projecte de Plataforma per la Llengua s'ha presentat aquest passat cap de setmana a la Fira de la Candelera de Molins de Rei

Un equip de voluntaris de l'entitat ha estat tres dies atenent les queixes lingüístiques i les peticions d'informació dels visitants de la fira

Plataforma per la Llengua ha estrenat el Síndic de Drets Lingüístics aquest cap de setmana passat a la 172a Fira de la Candelera de Molins de Rei. Durant tres dies, un equip de voluntaris de l'entitat format per a l'ocasió ha atès les queixes i consultes sobre drets lingüístics dels visitants que s'han acostat al punt informatiu que l'entitat ha instal·lat a la plaça del Mercat. La rebuda ha estat molt bona i l'entitat també ha pogut explicar les campanyes que du a terme i les activitats que el grup local de voluntaris té preparades.

Molins de Rei ha estat, d'aquesta manera, la primera parada del Síndic de Drets Lingüístics, que serà itinerari i recorrerà diferents indrets del Principat de Catalunya. Aquesta iniciativa és un nou projecte de l'entitat que té per objectiu fer conèixer arreu del territori els drets lingüístics dels ciutadans i animar-los a defensar aquests drets. El projecte també és una manera de dur al carrer el servei de queixes i consultes lingüístiques que l'entitat ofereix des de fa anys a través del web, un servei que en els darrers anys ha vist disparades les queixes.

A partir d'ara, el Síndic de Drets Lingüístics de Plataforma per la Llengua recorrerà diversos llocs d'arreu de Catalunya que s'aniran fent públics a les xarxes socials de la delegació territorial a Catalunya de l'entitat. Pel que fa al servei de queixes, l'òrgan que, com fins ara, serà el responsable de gestionar les queixes (tant les que arribin a través del web com de les que es presentin físicament al síndic itinerant), continuarà oferint el servei habitual a través del web.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin