Notícies ← Altres notícies

Més d’un centenar de persones es concentren a Terrassa en suport a una professora denunciada per parlar català

Plataforma per la Llengua i la Coordinadora Antirepressiva La Traca van convocar una roda de premsa i una concentració davant la comissaria de la policia nacional de Terrassa

Les organitzacions van presentar la campanya contra les discriminacions lingüístiques que estan duent a terme a Terrassa

Un centenar de persones van concentrar-se el divendres 3 de febrer davant de la comissaria de la policia nacional de Terrassa en suport a la professora de català denunciada per parlar en català mitjançant la Llei Mordassa. La convocatòria va ser organitzada per Plataforma per la Llengua i la Coordinadora Antirepressiva La Traca, que van fer una breu roda de premsa per presentar la campanya de suport a la víctima i de denúncia de les discriminacions lingüístiques a la ciutat.

Plataforma per la Llengua ha donat suport des del primer moment a la víctima d'aquesta discriminació i a la seva defensa. El mateix dia dels fets, el passat 4 de març del 2022, l'ONG del català va fer una crida pública a xarxes per aconseguir localitzar un testimoni dels fets que havia gravat part de la conversa, i el va trobar. Posteriorment, l'entitat també li va facilitar la defensa legal a través de l'advocat Eduardo Cáliz, d'Arrels Advocats, tant per intentar aconseguir l'arxivament de les multes com per denunciar la discriminació lingüística patida  per part de dos agents de policia que la van detenir. En l'escrit d'acusació, s'argumentava que els fets eren constitutius d'un delicte de coaccions, un delicte de falsedat en document públic, un delicte de detenció il·legal i un delicte contra la integritat moral.

A més de l'ONG del català i de la Coordinadora Antirepressiva La Traca, l'acte també va comptar amb la presència i la col·laboració dels Cants de Llibertat de Terrassa, que van deixar per un dia el Raval de Montserrat per actuar davant de la comissaria del carrer Baldrich de Terrassa.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin