Notícies ← Altres notícies

Visita de la xarxa d'entitats al Parlament de Catalunya

Representants de les diferents entitats que conformen la xarxa associativa de la immigració que coordina la Plataforma per la Llengua van visitar ahir el Parlament de Catalunya i es van entrevistar amb el president de la institució, Ernest Benach. Durant la visita van lliurar a Benach el manifest "El català, llengua comuna", fruit del treball de les diferents entitats arran de la campanya que porta el mateix nom i que es celebra cada any per Sant Jordi.

A l'audiència, que s'ha fet al Saló de Sessions, hi han participat representants de l'Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya, de l'Associació de Professionals Bolivians de Barcelona, de la Federació d'Entitats Bolivianes de Catalunya, del Centro Boliviano Catalán, de la Comunitat Palestina a Catalunya, de El Mirador dels Immigrants, de la Federació d'Entitats Equatorianes de Catalunya, de l'Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Catalunya, de l'Associació Cultural Educativa i Social-operativa de Dones Pakistaneses, de l'Associació Casa Eslava, de Rede.cat i de Cornellà Sense Fronteres, que han visitat la cambra acompanyats de representants de la Plataforma per la Llengua, entre els quals el membre del secretariat Martí Gasull.

Durant la trobada amb el president, els representants de les entitats d'immigrants s'han interessat per les competències que té la Generalitat, especialment en matèria d'immigració, i també per altres aspectes, com el dret de vot per als nouvinguts i el model de política lingüística que s'impulsa des del Parlament i el Govern. Respecte al manifest que les entitats van lliurar a Benach, el president va assegurar estar-hi "totalment d'acord". Posteriorment a la trobada, els representants de les entitats es van reunir amb diputats de diferents formacions polítiques, als quals van plantejar les seves inquietuts en relació al Pacte per a la Immigració i altres qüestions d'interès.

El president, per la seva banda, els va lliurar el pin que reprodueix la medalla d'honor de la cambra i s'ha compromès a fer arribar les seves demandes als grups parlamentaris.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram