Notícies ← Altres notícies

La Festa pel Valencià de Plataforma per la Llengua torna el dia 13 de maig als Jardins de Vivers de València

L'ONG del valencià farà arribar la cultura popular i activitats per a un públic familiar per impulsar la vida en valencià arreu del territori

Dani Miquel i el grup El Diluvi, caps de cartell d'una segona edició que també comptarà amb la Conlloga Muixeranga de Castelló

Després de l'èxit de la primera edició, Plataforma per la Llengua organitza la segona Festa per la Llengua. Serà la segona edició d'una trobada anual que ja és un punt de trobada per a moltes famílies valencianes i enguany se celebrarà el dissabte 13 de maig, a partir de les 17 h de la vesprada, als Jardins de Vivers de València.

La Festa per la Llengua és una jornada lúdica i cultural gratuïta de foment del valencià, que difon propostes musicals i artístiques contemporànies entre les noves generacions. La convocatòria esdevé un estímul perquè hi participen els voluntaris de Plataforma per la Llengua, i també servirà per a reivindicar els drets lingüístics dels valencianoparlants i la necessitat d'ampliar l'oferta cultural en valencià, la llengua pròpia del territori.

En aquesta segona edició de la Festa per la Llengua, hi actuarà el cantautor infantil Dani Miquel i el grup El Diluvi. La banda, originària de la Foia de Castalla i de diverses poblacions de l'Alcoià, es defineix com un grup de folk del nostre temps, que practica el que s'ha anomenat "mestissatge mediterrani" i fusiona estils com ara la cúmbia, el reggae, la rumba i la música tradicional d'arrel valenciana. Després de publicar Ovidenques (2012), Motius (2014), Alegria (2015), Ànima (2017) i Junteu-vos (2019), ara el grup presenta el sisè disc, Present (2022).

En aquest treball, el sextet reivindica en quinze cançons la necessitat de gaudir del present per fer front a totes les "paraules silenciades". Per fer-ho, el grup continua reivindicant Ovidi Montllor, adapta Ausiàs March i col·labora amb Carles Caselles, Pep "Botifarra" i Hilari Alonso, Mireia Vives, Auxili, Buhos i The Dance Crashers.

Cultura popular: La Conlloga Muixeranga de Castelló

La Festa per la Llengua també aspira a consolidar-se com un espai de promoció de la cultura popular valenciana i, per això, hi participaran grups com ara la Conlloga Muixeranga de Castelló. Els muixeranguers de la Plana compleixen 10 anys d'activitat cultural i ja arriben als més de 200 participants. «Conlloga» fa referència a un terme autòcton del nord del País Valencià, que ja havia caigut quasi en desús, que s'utilitzava per designar un grup de gent amb interessos comuns i solidaris, i que també significa companyia amistosa o lligam de simpatia.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin