Notícies ← Altres notícies

Ja són 154 les lleis que obliguen a etiquetar en castellà

Ja en són 154. L'afany impositiu únic del castellà en l'etiquetatge de productes no afluixa. Tot just ha començat l'any i el govern de l'estat ja ha aprovat dues noves normes que imposen únicament el castellà en l'etiquetatge de productes.

Fan referència a la comercialització de les patates i als bolets:

  1. REAL DECRETO 31/2009, DE 16 DE ENERO, POR EL QUE SE APRUEBA LA NORMA DE CALIDAD COMERCIAL PARA LAS PATATAS DE CONSUMO EN EL MERCADO NACIONAL Y SE MODIFICA EL ANEXO I DEL REAL DECRETO 2192/1984, DE 28 DE NOVIEMBRE, POR EL QUE SE APRUEBA EL REGLAMENTO DE APLICACIÓN DE LAS NORMAS DE CALIDAD PARA LAS FRUTAS Y HORTALIZAS FRESCAS COMERCIALIZADAS EN EL MERCADO INTERIOR.
  2. REAL DECRETO 30/2009, DE 16 DE ENERO, POR EL QUE SE ESTABLECEN LAS CONDICIONES SANITARIAS PARA LA COMERCIALIZACIÓN DE SETAS PARA USO ALIMENTARIO.

Recordem que d'ençà del 1998, amb una única llei que obligava l'etiquetatge en català dels productes catalans de denominació d'origen i de qualitat, no hi ha hagut cap avenç en aquest sentit pel que fa a la nostra llengua. Pel que fa al castellà, de llavors ençà n'hi ha hagut 56 de noves, sense comptar les modificacions d'altres lleis anteriors. 154 a 1 és una prova més de les polítiques continuades de discriminació positiva del castellà en l'etiquetatge a casa nostra.

Per a consultar el llistat de les 154 disposicions podeu clicar aquest enllaç.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram