Notícies ← Altres notícies

A partir d'avui, el Hotmail en català

Oficialment, a d'avui, 20 de febrer del 2009, tots els usuaris de Hotmail ja poden gaudir de la versió en català. Aquest canvi, en part, és gràcies a la campanya que la Plataforma per la Llengua va iniciar fa uns anys amb la qual es reclamava que la multinacional Microsoft inclogués el català en tots els productes de gran consum.

 

Aquest desembre Windows Live ja va començar a oferir la seva interfície en català, espai que agrupa el correu Hotmail i el Windows Live Messenger. Ara, tant el Hotmail com el Windows Live Messenger ja són en català, tal com anuncia Microsoft al seu web.

La Plataforma per la Llengua fa temps que va iniciar una campanya per tal que la multinacional Microsoft inclogués el català en tots els productes de gran consum. En aquests moments, tant l'entorn Windows com els programes del paquet de Microsoft Office ja són en català. Les actualitzacions en aquesta llengua són de franc des del mateix web de www.microsoft.cat. Pel que fa al Hotmail, l'organització va denunciar el 2007, mitjançant la compra de www.hotmail.cat, el tracte discriminatori que partia la comunitat lingüística catalana. Ara, aquest domini és de Microsoft i permet igualment accedir a la versió en català del Hotmail i del Windows Live.

L'entitat vol felicitar a la mutinacional americana per la incorporació del català a les 48 opcions idiomàtiques del servidor de correu. Així mateix, recorda també l'existència des de fa temps d'altres servidors de correu amb l'opció en català, entre ells, grans multinacionals com el Gmail de Google.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram