Notícies ← Altres notícies

L’Adobe Reader, en català

La versió catalana de l'Adobe Reader, el lector d'arxius PDF més utilitzat, ja és una realitat a l'abast dels usuaris catalanoparlants. Així, la versió 9.1 d'aquest programa incorpora per primera vegada una versió completa en català per a Windows. La Plataforma per la Llengua va contactar l'estiu passat amb la companyia per tal de fer-los saber el descontentament de nombrosos usuaris catalanoparlants davant l'absència de l'opció catalana als seus programes.

Fins ara només era possible disposar d'una versió catalana mitjançant una opció indirecta que consistia en la instal·lació prèvia de la versió completa en castellà per, posteriorment, aplicar una eina que canviava l'interfície del programa al català. Aquest mètode, a banda de resultar un procés prou complicat per als usuaris, no considerava la llengua catalana com una opció idiomàtica al mateix nivell que les més de 30 opcions disponibles en les quals sí que era possible trobar la versió anterior del programa.

En aquest sentit, la Plataforma per la Llengua va contactar l'estiu passat amb la seu central de la companyia de software a Califòrnia per tal de fer-los saber el descontentament de nombrosos usuaris catalanoparlants que havien adreçat les seves queixes a la nostra entitat denunciant l'absència de l'opció catalana als programes d'aquesta companyia.

La incorporació del català en aquesta nova versió de l'Adobe Reader suposa un pas més cap a la plena normalització de la nostra llengua en l'àmbit informàtic i de les noves tecnologies i, en aquest sentit, des de la Plataforma per la Llengua se seguirà treballant per contribuir a que aquest procés esdevingui un èxit.

La versió en català de l'Adobe Reader es pot descarregar directament des de la pàgina de Softcatalà http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Acrobat_Reader

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram