El dissabte 13 de juliol, a Perpinyà, es va celebrar el «Partit de la catalanitat» que enfrontava els Dracs Catalans contra els Salford Red Devils d'Anglaterra. Amb motiu del partit de rugbi a XIII, de la Superlliga europea, que va aplegar milers d'espectadors a l'estadi Gilbert Brutus, Plataforma per la Llengua i Dracs Catalans van aprofitar per organitzar un seguit d'activitats i actes per difondre la cultura i la llengua catalanes.
Abans del partit hi va haver mostres de cultura tradicional catalana, com ara un ball de gegants a l'estadi, ben acompanyats dels cornamusaires nord-catalans. Al llarg del matx, es van difondre comunicacions en català a través de la megafonia de l'estadi i es van mostrar missatges de Plataforma per la Llengua a les tanques lluminoses de publicitat.
Per cloure la jornada, el club va organitzar una recepció a l'entitat amb el president dels Dragons Catalans, Bernat Guasch, com a amfitrió. Guasch va explicar que vol «que Plataforma per la Llengua torni per molts anys i molts partits a Perpinyà». Per la seva banda, Òscar Escuder, president de l'entitat, va exposar que els Dracs «són potser el club més català de tots, amb catalans al nom, els cants d'ànim a l'estadi i els Segadors a cada partit». A més, va animar el club a continuar augmentant l'ús del català, i la gent «a parlar sempre en català, sigui a Catalunya Nord o a Catalunya Sud i a tots els territoris de parla catalana».
A més del president de Plataforma per la Llengua, també hi va ser present el delegat de l'entitat a la Catalunya del Nord, Enric Balaguer, i el director de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, Alfons Quera.
El «Partit de la catalanitat» es pot celebrar gràcies a l'acord de col·laboració entre ambdues organitzacions
Plataforma per la Llengua i els Dracs Catalans continuaran col·laborant per fer de la llengua i la cultura pròpies de Catalunya Nord un element cohesionador, d'identitat i d'orgull.
Amb aquest esperit, es va signar l'acord de col·laboració entre ambdues organitzacions que comprometia l'equip de Perpinyà a augmentar la presència del català i a tractar-lo de la mateixa manera que ho fa amb el francès i l'anglès, que són les altres llengües dels Dracs. En concret, totes dues entitats es comprometien a actuar en set àmbits: l'estadi Gilbert Brutus, les entrades, la música dels partits, l'entorn digital del club, les relacions amb els altres territoris de parla catalana, la sensibilització dels jugadors i l'organització d'un «partit de la catalanitat» cada temporada.