Notícies ← Altres notícies

El concert de Detotarrel clou la diada de Sant Jordi de la Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua va organitzar, conjuntament amb més d'una vintena d'organitzacions de nouvinguts, una jornada d'actes durant la diada de Sant Jordi a la plaça Universitat de Barcelona. Al matí diversos grups d'escolars van poder participar en els tallers de cal·ligrafia àrab, xinesa i urdú, com també es podia visitar les exposicions "El català? És chévere" i "Obre't en català". Durant tota la tarda diverses actuacions musicals d'orígens diversos van anar acompanyant la lectura del manifest "El català, llengua comuna" de l'escriptora osonenca d'origen marroquí Najat El Hachmi que defensa que el català sigui 'llengua vehicular de l'ensenyament, cosa que és compatible amb e fet que es promogui el respecte de les noves llengües que ara també són catalanes'.

Els grups de música Jelek (música tradicional balcànica), Voces y Música para la integración y els Black Baudelaire van amenitzar la primera hora de la tarda, però el plat fort de la jornada va ser l'espectacle de fusió Detotarrel. El concert de Detotarrel va unir cantants del país com ara Gerard Quintana, Beth i Joan Garriga (de La Troba Kung-Fú) amb músics immigrats com Atac (de la Costa d'Ivori), Rabah Donquishoot (d'Algèria). Tot sota el paraigua del grup Nour i del seu líder en Yacine Belahcene Benet (músic de pare algerià i mare catalana).

La jornada, amb el títol El català, llengua comuna, buscava destacar el paper de la llengua catalana com a element integrador entre les persones nouvingudes. Algunes de les entitats que han coorganitzen l'acte són Plataforma per la Llengua, Asociación de Inmigrantes Ecuatorianos en Catalunya para la Solidaridad y la Cooperación (Llactacarú), Asociación de Mujeres Ecuato-guineanas E'Waiso Ipola, Asociación de Profesionales Bolivianos en Barcelona (APBB), Associació Catalana de Residents Senegalesos, Associació Cultural, Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP), Associació d'Amics del Poble Marroquí (ITRAN), Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Catalunya i, entre d'altres, l'Associació de Dones Amazigues Tamettut.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram