Notícies ← Altres notícies

La Plataforma de Professors en Defensa del Català al Batxillerat, Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua s’uneixen "Pel català al batxillerat"

Òmnium i Plataforma per la Llengua donen suport a la Plataforma de professors en Defensa del Català al Batxillerat en la seva reivindicació. La campanya denuncia el fet que a finals del curs passat es decretés la retallada d'hores lectives de català als dos cursos de batxillerat en benefici de les assignatures de modalitat i de noves matèries. Com a primera acció conjunta faran arribar una carta al conseller d'Educació, Ernest Maragall.

A la roda de premsa que ha tingut lloc avui a les 12 h a la seu nacional d'Òmnium Cultural, Jordi Porta, president d'Òmnium Cultrual i Martí Gasull, portaveu de la Plataforma per la Llengua, han exposat que les dues entitats donen suport la Plataforma de Professors en Defensa del Català al Batxillerat en la campanya iniciada el setembre passat, i en què denuncien la reducció d'hores lectives de caràcter troncal en les matèries de llengua i literatura catalanes.

Ferran Gadea, Núria Escapa i Josep Rossell, professors de secundària i representants de la Plataforma de Professors en Defensa del Català al Batxillerat han fet la lectura del manifest i han exposat les mancances que suposa per l'aprenentatge de la matèria una reducció tant significativa d'hores (entre 70 i 100 anuals per la llengua i literatura catalanes).

Òmnium i Plataforma per la Llengua seran impulsors de la campanya per coherència amb els eixos de treball en l'àmbit d'educació i llengua (les dues entitats són membres també de la Plataforma pel Català a l'Escola en primària i secundària) i per la necessitat d'encarar els reptes del català al batxillerat.

Les accions accions de la campanya "Pel català al batxillerat" es concreten en:

  1. 1- La recollida d'adhesions al Manifest (que ja suma més de 900 persones, entre els quals escriptors, professors i Premis d'Honor de les lletres catalanes)
  2. 2- Celebració d'un acte en defensa del català al batxillerat, que tindrà lloc aquest vespre a les 19.00 h a la seu nacional d'Òmnium Cultural, amb Patrícia Gabancho, escriptora, Vicent Partal, director de Vilaweb, Antoni Dalmases, professor de secundària i escriptor, i Jordi Matas, professor de la Universitat de Barcelona.
  3. 3- Enviament d'una carta al conseller d'Educació, Ernest Maragall, on se li demana audiència per poder exposar el conjunt de les reivindicacions.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram