El Celler-Vermuteria La Gralla va ser distingit ahir a la nit com a guanyador de la segona edició del Premi Lola Anglada, un guardó impulsat per Plataforma per la Llengua a Sitges per premiar l'establiment de la localitat més responsable lingüísticament. En aquesta segona edició, el certamen ha superat àmpliament la participació de l'any passat i ha rebut més d'una cinquantena de candidatures, fet que demostra l'interès creixent dels comerços sitgetans per avançar cap a una presència més plena de la llengua catalana. El guardó es va lliurar en el marc de la Nit de Premis de Sitges, organitzada per l'Ajuntament de Sitges, una cita rellevant de la població, en què es fa un reconeixement a persones, col·lectius i negocis que destaquen per diversos motius. Aquest any la cerimònia va ser presentada per Àlex Marteen, qui col·labora habitualment amb Plataforma per la Llengua.
Cedida per "VisitSitges"
De La Gralla, el jurat n'ha valorat especialment el compromís amb la llengua en tots els aspectes del dia a dia: l'atenció al públic, la retolació interior i exterior, les cartes i informacions de producte, així com la comunicació digital. Aquesta coherència lingüística ha convertit el Celler-Vermuteria en un exemple de normalització efectiva, demostrant que la llengua pot ser alhora eina de qualitat, identitat i cohesió social.
L'entrega del premi va incloure el lliurament d'una placa commemorativa per part del president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, perquè l'establiment la pugui exposar. A l'acte de lliurament, hi van assistir, també, Eduard Carrillo, coordinador del grup local de Plataforma per la Llengua a Sitges, els guardonats de la primera edició del premi Lola Anglada, els propietaris de la Ferreteria Sales, i Conxita Güell, delegada territorial de Catalunya de l'entitat. Els propietaris de La Gralla van agrair un reconeixement que consideren un impuls per continuar fent de la cultura popular i la llengua una part natural de l'experiència dels clients.

Cedida per "VisitSitges"
La Gralla, un establiment jove i arrelat que ha esdevingut un referent cultural i lingüístic a Sitges.
El Celler-Vermuteria La Gralla és un establiment jove, però ja plenament consolidat en el teixit social i cultural de Sitges. Regentat per una parella emprenedora vinculada al poble, el local s'ha convertit en un punt de trobada habitual de molts sitgetans i un espai que acull la cultura popular. La proximitat de l'equip i el sentit de pertinença a la Vila han fet que, en poc temps, La Gralla esdevingui un referent sitgetà.

Cedida per "VisitSitges"


