Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua, juntament amb el Grup Enderrock, emprèn una campanya per aconseguir que la popular xarxa musical d’internet de Microsoft, Myspace, sigui també en català

La campanya ha començat amb la creació d'un grup al Myspace (http://myspace.com/censgrups), que pretén incloure tots els artistes i grups de música que canten en català, per tal de mesurar-ne la importància numèrica. El Myspace és un espai molt dinàmic que cada dia el visiten milers de persones, gràcies sobretot a la possibilitat d'escoltar gratuïtament les cançons que els grups pengen al seu racó i a la facilitat de poder interaccionar amb els seus membres. Tan cert és això que molts grups catalans s'han donat a conèixer a través d'aquesta xarxa social.

Avui dia, la música en català gaudeix d'una salut excel·lent. Segurament, no hi havia hagut mai un ventall de grups tan gran que toqués una varietat d'estils tan diferents. Des del tradicional pop rock fins al hip-hop, passant pel reggae, el jazz, el folk, la música tradicional, el rap, el dance... tots els estils musicals estan representats per milers de grups en català, que signifiquen un percentatge important en la versió del Myspace per Espanya, que de moment només està disponible en castellà. Aquesta rellevant presència de músics i grups en català a la xarxa Myspace, a través principalment del Myspace de l'Estat espanyol, contrasta amb la impossibilitat d'accedir a aquest servei en català.

Incloure tots els grups en un mateix espai genera també una sèrie de sinergies que permeten que els propis grups i artistes es coneguin entre ells. Això pot facilitar que es posin d'acord per tocar junts en algun concert, per intercanviar experiències o simplement per parlar sobre allò que els agrada. Pel que fa al públic, visitar aquest racó els portarà, de ben segur, a escoltar grups que fins llavors desconeixien, de manera que l'altre objectiu de la campanya és donar a conèixer la música en català.

Des de la Plataforma per la Llengua volem obrir aquest espai a tothom, i és per això que busquem que altres organitzacions col·laborin amb nosaltres. Ara per ara, la Mediterrània. Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional de Manresa i els Músics per la Llengua són els primers que han mostrat interès en el projecte, però esperem que en el futur en siguin molts més.

L'objectiu final d'aquest projecte és aconseguir el Myspace en català. Per tant, com més grups hi hagi adherits i més gent ens doni suport, més arguments tindrem per aconseguir-ho.

Així doncs, animem a tothom a visitar aquest espai i a donar a conèixer aquesta iniciativa, com també animem els grups de música en català a adherir-se al Myspace de cens de grups.

(Text elaborat per: ALBERT BAILE)

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram