Notícies ← Altres notícies

Es presenta públicament el treball musical Detotarrel

El projecte musical Detotarrel s'ha presentat avui oficialment. L'bjectiu del projecte és destacar el català com a element d'inclusió de les persones nouvingudes i com a eina que contribueix a la cohesió social. A la roda de premsa hi han assistit alguns músics del disc, com Yacine Belahcene, de Nour, Yanero, de Unidos por el Flow, Nikol Kollars, de 08001, o Pablo Gonzàlez, director del cor Voces y música para la Integración, així com diversos membres de la coral.

El projecte es va estrenar públicament el passat dia de Sant Jordi de 2009 en la jornada que cada any organitza la Plataforma per la Llengua juntament amb 24 associacions de persones immigrades sota el lema "El català, llengua comuna". Es tractava d'un espectacle musical de fusió, amb el català com a fil conductor, que va unir en un mateix escenari, a la plaça Universitat de Barcelona, cantants i músics de la societat d'acollida amb d'altres de nouvinguts que van interpretar conjuntament diversos temes composats pel grup Nour. Fruit de l'èxit d'aquest projecte va sorgir la idea de donar-li continuïtat en forma d'un CD, que s'estrena ara, produït pel Grup Enderrock i la productora musical Hace Color.

En els onze temes del CD, diferents grups de la nova immigració i cantants i músics de la societat d'acollida canten conjuntament i en diferents llengües, entre les quals el català és llengua comuna, diferents temes composats pel grup Nour, amb una excepció: una versió coral del "Venim del nord, venim del sud", de Lluís Llach. En el projecte hi participen intèrprets de reconegut prestigi, com Gerard Quintana, Beth, Guillamino, Joan Garriga de La Troba Kung-Fu, Lordy y Llanero, de Unidos por el Flow, Babacar Gaye, de Black Baudelaire, Nikol Kollars, de 08001, Mû, Famiya Khan,de Shur-Rong, Shían i l'agrupació Veus i música per a la integració.

També hi han participat les 24 entitats que formen la xarxa de la immigració coordinada per la Plataforma per la Llengua: Asociación de Inmigrantes Ecuatorianos en Catalunya para la Solidaridad y la Cooperación (Llactacarú), Asociación de Mujeres Ecuato-guineanas E'Waiso Ipola, Asociación de Profesionales Bolivianos en Barcelona (APBB), Associació Catalana de Residents Senegalesos, Associació Cultural, Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP), Associació d'Amics del Poble Marroquí (ITRAN), Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Catalunya, Associació de Dones Amazigues Tamettut, Associació de Tallers Afrocatalans (ATAC), Associació de Treballadors Immigrants i Marroquins de Catalunya (ATIMCA), Associació de Treballadors Pakistanesos, Casa Eslava, Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau, Centro Boliviano-Catalán, Comunitat Palestina de Catalunya, Cornellà Sense Fronteres (membre del grup Agraw Amazic N Katalunya), El Mirador dels Immigrants, Els Altres Andalusos, Espazo Galego dos Països Catalans, Federació d'Associacions Americanes de Catalunya (FASAMCAT), Federació d'Entitats Bolivianes a Catalunya (Fedebol), Federación de Entidades Ecuatorianas en Catalunya (FEECAT), Rede.cat i Veu Pròpia.

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin