Notícies ← Altres notícies

IKEA reincorpora el català en una part de la seva web

Aproximadament tres mesos després d'eliminar la versió en català de les pàgines de la web d'IKEA que fan referència a les botigues de l'Hospitalet i Badalona, l'empresa el torna a introduir. Tal com va dir l'empresa, la informació havia caigut temporalment, a causa de qüestions tècniques.

Per altra banda, la web d'IKEA també te en català els catàlegs en format digital i l'apartat on s'ofereix informació al client per mitjà d'un servei de resposta automàtic.

La Plataforma per la Llengua felicita l'empresa per aquesta correcció, tot i que demana per al consumidor català un tracte igualitari respecte els clients europeus amb llengües comparables al català. Això vol dir que el web d'IKEA Espanya hauria de tenir una versió completa en català, no només una petita part. La Plataforma per la Llengua recorda que comunitats lingüístiques comparables i amb menys parlants que la catalana i que representen un mercat més reduït, com ara els neerlandesos a Bèlgica o les comunitats francòfona i italiana de Suïssa, tenen el web i tots els seus serveis en llurs llengües.

Per altra banda, la Plataforma per la Llengua demana a la franquícia d'IKEA a Palma que també respecti els drets lingüístics dels consumidors de Mallorca, ja que ni  la pàgina de la botiga de Palma ni els catàlegs d'aquesta franquícia d'IKEA son en català. La Plataforma per la Llengua considera que IKEA també hauria de tenir en compte aquesta situació, ja que la marca IKEA està sent perjudicada, perquè el consumidor mallorquí veu que se li està donant un tracte diferent respecte el consumidor del Principat de Catalunya.  

La Plataforma per la Llengua també espera que IKEA doni un tracte respectuós amb el client valencià i que respecti els seus drets lingüístics a la botiga que properament s'obrirà a València. La Plataforma per la Llengua creu que seria contradictori donar una major qualitat en el servei i tenir un major respecte a un consumidor de Barcelona que a un de València.

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram