Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua guanya l’accèssit del 8è Premi d'Idees per Promoure l'Ús del Català de Reus.

Empar Pont, regidora de Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i presidenta del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) ha lliurat aquest dimarts, 10 de novembre, el 8è Premi d'Idees per Promoure l'Ús del Català. El premi, de 2.500 euros, ha recaigut en la recentment editada revista , mentre que l'accèssit ha estat per a la Plataforma per la Llengua.

 

és una publicació mensual gratuïta que pretén ser un instrument d'integració social, cultural, lingüística i laboral per a les persones immigrades i alhora una eina d'informació per als autòctons. La publicació està escrita íntegrament en català (excepte els petits resums en diferents idiomes), amb la voluntat de fer de la llengua catalana l'idioma d'ús social.


El jurat ha valorat que aquesta revista, amb una tirada de 9.000 exemplars al Camp de Tarragona, pot tenir un impacte important en la societat d'acollida i en els col·lectius de nouvinguts de la ciutat.


L'accèssit, dotat amb 500 euros, ha estat per a la Plataforma per la Llengua, que ha presentat el Projecte d'inclusió social de les comunitats nouvingudes a la societat d'acollida reusenca. El jurat ha valorat que el treball s'adapta i complementa les línies encetades en aquest àmbit a la ciutat i que hi pot ser aplicable, efectiu i global. Aquest serà el projecte que l'Ajuntament de Reus desenvoluparà durant el 2010.


Durant l'acte, també s'ha inaugurat l'exposició de la Plataforma per la Llengua "El català? És chévere!". La presentació ha anat a càrrec d'Anna Saperas, directora del CNL, amb la participació del jugador d'hoquei damunt patins del Reus Deportiu José Luis "Negro" Páez, autor del pròleg de l'exposició, que ha explicat la seva experiència com a persona estrangera que ha après català i l'ha adoptat com a llengua d'ús habitual. També s'ha donat la paraula a alumnes del CNL, que han llegit alguns plafons en les seves llengües maternes (quítxua, guaraní i aimara).


L'acte s'emmarcava dins la celebració enguany del desè aniversari de la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, ­la primera creada a Catalunya­ i dels 20 anys de la creació del Consorci per a la Normalització Lingüística.


Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram