Notícies ← Altres notícies

Presentació del llibre "Crònica de la Independència", de Patrícia Gabancho

Divendres 13 de novembre a les 7 del vespre la biblioteca P. Gual i Pujadas de Canet de Mar es va quedar petita per escoltar a Patrícia Gabancho, que va presentar el seu llibre "Crònica de la independència".

Prop de 70 persones van assistir a l'acte, que va omplir completament la sala de presentacions. L'acte va ser introduït per Francesc Martín, portaveu d'Arenys de Mar de la Plataforma per la Llengua, i va comptar amb la presència entre el públic de membres de la coordinadora Canet Decideix i de diferents partits polítics.


Patrícia Gabancho va parlar d'aquest llibre de ficció periodística que tracta sobre la independència de Catalunya (abans, durant i després), on els personatges i comentaristes són reals i coneguts per provocar en el lector la il·lusió d'estar vivint els fets en temps real. L'any 2037 Daniel F.G., fill de la Patrícia, rep l'encàrrec d'escriure un balanç sobre Catalunya per commemorar els trenta anys de la independència de Catalunya. En el llibre es recullen els papers que en Daniel aplega com entrevistes amb polítics, historiadors i periodistes, i un recull d'articles de premsa, documents que s'ordenen en dues parts: l'una, el moment de la independència, el procés previ, les reaccions a Catalunya i Espanya, els problemes que s'hi susciten... L'altra part, la construcció del país, prop de tres dècades després, en cultura, llengua, societat, economia, territori, esport... i Barcelona.


Seguidament a la presentació, Patrícia Gabancho va atendre les intervencions del públic, que van ajudar a crear més caliu entre els assistents.


Finalitzat l'acte, el públic va poder signar a favor de la ILP "Televisió sense fronteres" per poder veure la TV3 al País Valencià, i també va donar suport a la campanya "A la universitat en català", de la Plataforma per la Llengua a través de la signatura de les postals de la campanya.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram