Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua edita una versió de la seva guia d'acollida per a les Illes Balears

La Plataforma per la Llengua i el Consell de Mallorca van presentar el passat 28 de novembre l'edició d'un material de recursos i de sensibilització adreçat a l'acollida en llengua catalana de persones nouvingudes: la Guia pràctica d'acollida lingüística.

La presentació es va fer en el marc de la inauguració de les Jornades per a professionals de l'acollida de persones nouvingudes, les primeres celebrades en territori balear, a la població mallorquina d'Inca. La publicació ofereix reflexions pràctiques i recursos lingüístics per als professionals que atenen les persones nouvingudes des de diferents àmbits: a les escoles i centres de formació, a l'administració pública, als centres cívics i als esplais, per citar alguns exemples.

Aquesta publicació sorgeix de la col·laboració entre el Consell de Mallorca i la Plataforma per la Llengua, que han revisat i ampliat el material editat l'any passat per la Plataforma tenint en compte la situació lingüística de les Illes Balears. Els continguts neixen de la campanya d'acollida lingüística de la Plataforma per la Llengua, i han estat adaptats i ampliats per un grup d'experts del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca. A la guia es remarca la funció que ha tingut i continua tenint la llengua catalana com a element de cohesió social, i insta al seu ús per les oportunitats de participació i promoció social que aquesta llengua pot oferir a les persones nouvingudes.


La Guia pràctica d'acollida lingüística parteix de la necessitat de responsabilitzar a la societat d'acollida de la inclusió social i lingüística de les persones que han arribat fa poc a les Illes. Concretament, exposa arguments per sensibilitzar als agents professionals que acullen aquestes persones del seu rol com a models lingüístics, i també ofereix informació de recursos per a l'apropament i l'accés a l'aprenentatge de la llengua pròpia de les Illes Balears.

D'aquesta edició en concret s'han fet 4.000 exemplars, que es repartiran entre diverses institucions i entitats de les Illes Balears i, a més, hi haurà una versió consultable a Internet a través del web de la Plataforma per la Llengua (http://www.plataforma-llengua.cat/acollida).

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram

Documents relacionats