Notícies ← Altres notícies

Formes de col·laboració a la campanya "A la universitat, en català!"

La campanya es canalitza per mitjà de la distribució d'unes postals on constaran les 10 reivindicacions que sintetitzen els objectius de la campanya. Per tant, com a col·laboradors de la campanya A la universitat, en català, us demanem que ens ajudeu a recollir el màxim nombre possibles d'aquestes postals signades i també a fer la màxima difusió de les idees i els motius pels quals engeguem aquesta campanya. Hi ha tres mètodes de recollida en què podeu col·laborar i també altres formes de col·laboració:

MÈTODES DE RECOLLIDA DE POSTALS

1.      RECOLLIDA DE POSTALS EN CADENA

Es tracta d'assegurar-nos un gruix mínim de postals recollides, de manera que algunes persones us comprometeu a aconseguir 100 postals signades seguint un sistema estructurat. És un sistema que ja hem utilitzat moltes vegades i que ens ha aportat diversos èxits.

-          Heu de buscar 10 contactes propers, informar-los de la campanya i demanar-los que hi col·laborin aconseguint 10 postals signades cadascú. Vosaltres sereu un coordinador 1 i els vostres contactes un coordinador 2.

-          Us haureu de responsabilitzar dels coordinadors 2 per tal que us retornin les 10 postals signades. És important establir terminis per tal d'assegurar-nos que no es perdin signatures ni ens arribin massa tard.

-          La Plataforma per la Llengua us proporcionarem el nombre de postals que necessiteu. En principi seran 100 postals. Cada coordinador 1 ha de buscar 10 contactes - que seran coordinadors 2 -  i aquests 10 contactes s'han de comprometre a aconseguir 10 postals signades. Així, en total, cada coordinador 1 es responsabilitza de 100 postals signades.

-          El retorn de les 100 postals es podrà fer o bé per correu - col·loqueu les 100 postals en un sobre gran - o bé en persona al local de la Plataforma per la Llengua o en els locals dels sindicats d'estudiants que trobareu al web: www.alauniversitatencatala.cat

2. DISTRIBUCIÓ DE POSTALS FRANQUEIG A DESTINACIÓ

Per als qui tingueu possibilitat de distribuir les postals a casals, associacions bars o altres tipus de locals, us podem proporcionar postals amb un sobre amb franqueig pagat. Es tractaria de controlar-ne la distribució. El retorn el faria cada signant de manera individual, ja que el sobre ja té l'adreça i el franqueig pagat i es poden enviar per correu normal.

 

3. PARADETES

Es tractaria de difondre les reivindicacions i els objectius de la campanya a través de paradetes informatives amb postals i tríptics d'A la universitat, en català. En aquestes paradetes hi haurà urnes per tal de poder recollir les postals que la gent hi signi.

-        Les paradetes podran muntar-se a les facultats de forma periòdica (en funció de les vostres disponibilitats) o bé de manera puntual per tal d'aprofitar l'afluència de gent a actes concrets: concerts, conferències, festes...  També es podran muntar paradetes fora de l'àmbit universitari.

-        La Plataforma per la Llengua us proporcionarem el material (urnes, cartells, tríptics, adhesius...). Caldrà retornar les postals i el material sobrer al local de Via Laietana.

 

ALTRES FORMES DE COL·LABORACIÓ

 

4. XERRADES

Per tal de conscienciar sobre la necessitat de millorar la situació del català a les universitats, es preveu organitzar xerrades informatives sobre el tema. En aquest sentit, la vostra col·laboració pot ser de les següents maneres.

-          Ajudar en la promoció dels actes.

-          Col·laborar a l'hora de reservar espais (a la universitat, en centres cívics, etc.)

 

5. CARTES ALS DIARIS

Per tal de fer més visible el malestar social respecte a la reculada del català en l'àmbit universitari i per tal de conscienciar no només l'àmbit universitari sinó també la societat en general, caldria escriure cartes als diaris. En aquestes cartes es pot expressar el desacord amb una o més situacions de les que es sintetitzen en les reivindicacions, o denunciar algun tipus de vulneració dels nostres drets lingüístics en l'àmbit universitari.

En tot cas, podeu anar mirant els diaris on heu enviat les vostres cartes i comprovar si les han publicat. Si és així, ens adjunteu la carta publicada del diari electrònic, on consti el nom diari i el dia de la publicació, us agrairem que ens feu arribar la informació a: eguillen@plataforma-llengua.cat

Us podem enviar les adreces dels diaris i alguns models de cartes

 

6. DIFUSIÓ DEL WEB DE LA CAMPANYA www.alauniversitatencatala.cat

La campanya té un web propi, www.alauniversitatencatala.cat. En aquest web hi haurà penjats els continguts de la campanya, un full per fer l'adhesió electrònica de persones o entitats (que és compatible amb signar la postal, una persona pot signar la postal i a part adherir-se a la campanya per web), un mapa interactiu on hi figuraran les persones adherides en cada població i informacions sobre el desenvolupament de la campanya. 

Us demanem que us hi adheriu i difongueu aquest web pels mitjans que us siguin possibles, ja sigui via correu electrònic, facebook o qualsevol xarxa social de la qual participeu.  

 

7. FORMULARI DE QUEIXES

Omplir formularis de sindicatures de greuges. Quan vosaltres els ompliu, això arriba automàticament també al comissionat i es té en compte pel tema de la qualitat de l'ensenyament. Això preocupa molt les universitats i pot ser una forma molt eficient de fer pressió. Pensem com ho hem de fer, ja que ells s'emparren en el fet de no tenir queixes.

Us podem enviar els enllaços per fer les queixes a cadascuna de les universitats.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram