Notícies ← Altres notícies

Us convidem a la concentració pel cinema en català

La Plataforma per la Llengua se suma a la crida a concentrar-se avui a les 19,30 a la cruïlla Gran Via- Passeig de Gràcia de Barcelona (Cinema Comèdia) per tal d'expressar el rebuig al tancament empresarial del Gremi d'empresaris de cinema de Catalunya i a favor d'una regulació lingüística en l'àmbit de cinema.

Després de l'aprovació del Projecte de llei de cinema de Catalunya, en el qual s'estableix que gairebé el 50% de les pel·lícules que es projectin als cinemes hauran de ser en català, el Gremi d'Empresaris de Cinema de Catalunya ha mostrat la seva oposició a la mesura amb el tancament de 72 cinemes (dels més de 170 existents a tot Catalunya) per al dilluns 1 de febrer. Amb aquesta decisió, el Gremi es mostra a favor de la privació dels drets del públic català i opta per unes pràctiques més pròpies de l'època franquista que no pas d'una democràcia consolidada. Val a dir que no tots els cinemes agremiats han ratificat aquesta reacció, malgrat s'han trobat amb l'obligació de complir-la.

Des de la Plataforma per la Llengua trobem inacceptable la postura del Gremi, essent el cas català un cas excepcional de discriminació en el context europeu, com es va demostrar a l'estudi presentat el passat 15 de gener per la Plataforma per la Llengua. Per això et proposem d'enviar la teva queixa al president del Gremi i als empresaris que han donat el seu suport al tancament.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram