Notícies ← Altres notícies

Víctor Alexandre a Canet de Mar

Aquest divendres 5 de febrer l'escriptor de Barcelona Víctor Alexandre ha vingut a Canet de Mar convidat per la territorial del Maresme de la Plataforma per la Llengua per presentar-nos el llibre "Set dones i un home sol", premi Mercè Rodoreda 2008. 

"Set dones i un home sol" comença amb un accident on Ricard, creuant un pas zebra, és envestit, per una dona massa apressada, a l'interior de Cervera. En principi sembla que no ha passat res. La conductora culpable l'acompanya a l'hospital més proper, però quan hi arriba ja és en coma. Durant un temps indeterminat hi ha una sèrie de veus que monologuen entorn del cos en coma del Ricard. Cadascun d'aquests monòlegs interiors (de la mare, l'ex esposa, la filla, una infermera, i dos ex amants) recorden la seva relació amb ell, de manera que esdevenen relats independents, la majoria d'una força extraordinària.


L'escriptor ha parlat també una estona del seu llibre infantil i juvenil "Trifulkes de la KatalanaTribu". Una obra de teatre sobre la història de Catalunya amb molt sentit de l'humor. Tot parteix d'un personatge central, la Nguéa, una catalana d'origen africà que ha d'estudiar la història de Catalunya per a un examen i que, per repassar-ne el temari de manera més entretinguda, decideix explicar la nostra història a la seva àvia, també africana, acabada d'arribar del Camerun. L'àvia, però, no entén ni un borrall de català i la Nguéa se les haurà d'empescar per fer-li entendre la història del seu país, Catalunya. El llibre conté un apèndix per a pares i educadors amb jocs didàctics per tal que puguin treballar la història de Catalunya de manera amena i divertida.


Durant la presentació s'han pogut comprar els dos llibres i l'autor els ha signat als assistents.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram