Notícies ← Altres notícies

Durex treu al mercat el seu primer producte etiquetat en català

Aquest març del 2010 s'ha endegat la campanya "Amb el futur no te la juguis!", amb la implicació del Departament d'Acció Social i Ciutadania, els col·legis de farmacèutics i l'empresa Durex.

Es posaran al mercat 60.000 capses amb informació i condons de la marca Durex, aquest cop etiquetats en català. És la primera vegada que Durex introdueix el català en algun dels seus productes. És per això que la Plataforma per la Llengua s'ha dirigit a l'empresa per felicitar-los per aquest pas endavant i demanar-los la plena normalització del català en l'etiquetatge de tots els seus productes i webs, tal com ja fa l'empresa sueca RSFU, que distribueix en farmàcies tots els seus productes etiquetats en català (www.salutisexe.cat).

La Plataforma per la Llengua ja va informar en la revista La Corbella del juliol de 2009 (pàgina 29) de l'existència de dues marques de preservatius en català (RFSU i Unil@tex Nature) i dels punts de distribució, així com el contacte de les empreses.

L'estiu de 2007, la Plataforma per la Llengua va crear una web informativa adreçat al client de Durex, en què analitzava la política lingüística d'aquesta empresa: www.durex.cat. Llavors, la Plataforma per la Llengua ja es va adreçar a l'empresa informant-los del greuge comparatiu cap al consumidor català, ja que Durex etiqueta per a comunitats lingüístiques més petites que la catalana, com les comunitats lingüístiques sueca a Finlàndia, amb 293.000 parlants, o l'alemanya a Bèlgica, amb 100.000 parlants. Durex també etiqueta per a llengües amb molts menys parlants i que representen un mercat molt més petit que el català, com l'eslovè, l'estonià o el danès. El mateix greuge comparatiu existeix en les webs i serveis a Internet.

Trobareu més informació sobre la política lingüística internacional de Durex i l'excepcionalitat del reconeixement dels drets lingüístics del consumidor català en l'exposició virtual "El català en l'etiquetatge de les grans marques" (www.plataforma-llengua.cat/exposicio). Aquesta mostra fa 6 anys que s'exposa en diversos municipis dels Països Catalans. El 2009, a causa de l'èxit de l'exposició, se'n va publicar una edició en paper que es pot consultar a http://www.plataforma-llengua.cat/media/assets/1126/etiquetatge_gransmarques.pdf

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram