Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua al Seminari Blanquerna Jove 2010.

Membres del programa de voluntariat de la Plataforma per la Llengua han participat aquest darrer cap de setmana al Seminari Blanquerna Jove 2010, una trobada formativa i lúdica específicament dirigida  a joves d'instituts de secundària i de primers cursos d'universitat, sobre temes vinculats a llengua, cultura, ètica, democràcia i país.

Mig centenar de joves d'arreu de Mallorca, així com representants d'entitats de Catalunya i el País Valencià, han pogut gaudir de xerrades, taules rodones i un espectable musical durant els dos dies que ha durat el seminari. Els voluntaris de la Plataforma per la Llengua van exposar el seu posicionament al voltant de la normalització lingüística, l'ús social del català o la situació del català a les universitats. També s'aprofità per difondre material gràfic editat.

El Grup Blanquerna ha contribuït a donar una formació integral a un ample i heterogeni ventall de joves mallorquins entre els quals es troben destacats militants i activistes culturals illencs. Durant la segona meitat dels anys vuitanta i tota la dècada dels noranta les seves activitats i, molt especialment, el seu tradicional seminari de tardor, foren l'espai de trobada, coneixença, debat i reflexió per excel·lència de diverses generacions de joves illencs propers als valors del nacionalisme polític i cultural, el progrés social i la defensa del territori i el medi ambient. Nombroses iniciatives de la societat civil mallorquina i del teixit associatiu juvenil, com el moviment en defensa de la llengua i la cultura catalanes o el sindicalisme estudiantil, foren esperonats fruit del treball i les sinèrgies generades pel Grup Blanquerna.

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram