Notícies ← Altres notícies

Absolt el policia condemnat pel cas de R. Palomino i cap esment al conflicte lingüístic que va provocar la denúncia

El passat 24 de febrer es dictava sentència en el Judici de Faltes en el qual la Sra. Rosario Palomino denunciava el maltracte d'obra i vexacions injustes que va patir d'un policia nacional quan va anar a fer el DNI del seu fill de 4 anys.

En la sentència, es condemnava el policia nacional a una falta consumada de coaccions lleus i a una pena de 70 euros. El jutge no es pronunciava sobre el conflicte lingüístic que va ser el motiu pel qual la Sra Palomino va denunciar el policia nacional.

A dia d'avui però, l'Audiència Provincial ha revocat la Sentència del Jutjat d'Instrucció i ha absolt el policia, després que la part defensora dels policia condemnat recorrés la sentència.

Òmnium i la Plataforma per la Llengua expressen el seu desacord amb la revocació de la sentència per part de l'Audiència Provincial, i estudien la possibilitat de recórrer la sentència.  També enviaran al Delegat del Govern un escrit amb la còpia de la sentència per reiterar el Sr. Rangel que avui en dia encara hi ha casos de discriminació lingüística per part de les autoritats policials.

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin