Notícies ← Altres notícies

25 anys de Trobades d’Escoles en Valencià

La Plataforma per la Llengua celebra els 25 anys de Trobades d'Escoles en Valencià, organitzades per Escola Valenciana al País Valencià.

 

Durant l'any 2010 es celebren els 25 anys de les Trobades d'Escoles en Valencià. En aquest període les Trobades han vetllat perquè el procés de normalització del català tinguera una aplicació generalitzada al País Valencià. Cal dir que ha estat un treball constant, fruit de la tasca que, any rere any, han portat endavant una gran quantitat de persones i organitzacions de les nostres comarques, fent de la seua aportació un projecte col·lectiu sense precedents. S'ha aconseguit passar dels 10.600 alumnes matriculats en valencià als 211.000 actuals.

Les Trobades d'Escoles en Valencià i tota la gent que ha participat al llarg d'aquests 25 anys ha exigit viure plenament en valencià; per això el lema de les Trobades d'enguany és "Tu tens la clau". Com diu Escola Valenciana al Manifest de les Trobades 2010: "Pensem que no podem esperar un quart de segle més per a reconèixer la necessitat del requisit lingüístic en totes les administracions. Perquè el valencià és de llei. El valencià obre les portes a les llengües i al plurilingüisme, obre les portes al futur. Amb els companys i companyes que treballen dia a dia perquè això siga una realitat, amb la gent que participa any rere any, amb les Trobades, podem i volem somiar en el demà."

Durant els darrers anys, la Plataforma per la Llengua País Valencià ha col·laborat i ha estat present en les Trobades d'Escoles en Valencià, a través de la distribució de material, paradetes informatives, xerrades i altres activitats.

La Plataforma per la Llengua reconeix i felicita públicament totes les persones que han fet possible les Trobades d'Escoles en Valencià durant 25 anys: professorat, mares, pares i menuts, a totes les organitzacions i a Escola Valenciana.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram