Notícies ← Altres notícies

Font Vella es queda sola en la negativa d’etiquetar en català

Amb la recent introducció del català a l'etiquetatge dels productes d'Aigua de Viladrau, Font Vella es converteix en l'única marca significativa d'aigües minerals embotellades a Catalunya que no etiqueta en català. Aigua de Viladrau introdueix el català en l'etiquetatge de l'ampolla d'1,5 litres, essent el primer producte Nestlé etiquetat en català d'ençà de la prohibició franquista.

La marca Aigua de Viladrau, propietat de Nestlé Waters España S.A, ha introduït la llengua catalana en l'etiquetatge dels productes. Nestlé Waters segueix els passos d'empreses embotelladores d'aigua amb seu a Catalunya com Aigua del Montseny, Aigües de Sant Aniol, Grup Ribes, Grup Vichy Català, aigües de diverses marques blanques de distribució, etc.  Actualment tant sols la marca Font Vella, propietat de Danone, continua negant-se a respectar els drets lingüístics dels consumidors catalans expressats en l'article 26 de l'Estatut del consumidor de l'any 1993.

 

La Plataforma per la Llengua felicita l'empresa Nestlé Waters España S.A. per introduir el català en l'etiquetatge d'aquest producte, després de més de 70 anys des del darrer producte Nestlé etiquetat en aquesta llengua, una vegada el règim de Franco va prohibir la distribució dels productes etiquetats en català que comercialitzava llavors Nestlé. Per altra banda, exhorta a l'empresa Danone, productora d'aigua Font Vella, a introduir la llengua catalana en la informació dels productes i deixar d'ésser l'excepció en el mercat català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin