Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua signa el Pacte Nacional per a la Immigració: compromís amb la gestió responsable del fet migratori

Martí Gasull en representació de la Plataforma per la Llengua, va signar ahir el document d'adhesió al Pacte Nacional per a la Immigració, juntament amb Carme Capdevila, Consellera d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós, Secretari per a la Immigració, i seixanta-vuit agents més.

Amb aquesta adhesió, la Plataforma per la Llengua es compromet, juntament amb la resta d'entitats signants, a portar a terme un conjunt d'accions perquè tots aquells ciutadans d'orígens diferents, i  que volen viure al nostre territori, ho puguin fer en un marc de cohesió social i d'oportunitats comú.  

Al seu moment, la Plataforma per la Llengua, des de l'àrea d'Acollida lingüística, ja va fer una valoració tant del Pacte com de la posterior Llei d'Acollida. Aquesta celebrava que la llengua catalana fos definida, per primera vegada en un text legal, com a llengua comuna de Catalunya, i que se li adjudiqués la funció d'eix vertebrador i punt de trobada entre les persones originàries de diverses cultures i les d'origen català.

Tal com consta al document d'adhesió, el Pacte Nacional per a la Immigració vol resoldre les demandes que planteja la nostra societat respecte a la transformació demogràfica que hem viscuts aquests darrers anys i les seves conseqüències. A més a més, proposa fomentar la participació a la vida pública dels ciutadans; fer del català la llengua pública comuna; conviure en la pluralitat de creences; assegurar la igualtat d'oportunitats entre homes i dones; incloure la perspectiva de gènere; i reforçar les polítiques adreçades a la infància, la joventut, la gent gran i les famílies, com a forma d'assolir la integració en una cultura pública comuna.

Més informació i accés al document sencer del Pacte: www.gencat.cat/dasc/pni

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram