Notícies de Plataforma per la Llengua ← Altres notícies

Més de 200 entitats i institucions ratificaran avui a Girona el seu compromís per consumir en català

El Compromís de Girona, que compta amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua i l'ADEC, s'emmarca en la fira De Tot Cat, que se celebra des de demà i fins el pròxim 6 de juny per fomentar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit empresarial. Per a més informació sobre la campanya "A taula, en català", vegeu el web www.plataforma-llengua.cat/ataula. Per a més informació sobre la fira vegeu el web http://www.detotcat.cat/.

La Plataforma per la Llengua i l'Associació en Defensa de l'Etiquetatge en Català (ADEC) participaran aquest cap de setmana en la fira mercat De Tot Cat, que organitza l'Ajuntament de Girona i que tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de juny al Palau de Fires de Girona. En el marc d'aquesta fira, i en col·laboració amb l'Ajuntament de Girona, les dues entitats han volgut donar un impuls a la campanya "A taula, en català", que promouen des de fa anys amb l'objectiu de fomentar el consum de productes etiquetats en català. Ho faran a través del Compromís de Girona, mitjançant el qual càrrecs electes i representants de més de 200 grans entitats i institucions d'arreu de l'àmbit lingüístic català ratificaran públicament la seva adhesió a la campanya i, per tant, al consum de productes etiquetats en català.

"A taula, en català" és una campanya promoguda per la Plataforma per la Llengua i l'ADEC i que té com a objectiu impulsar l'ús del català en l'etiquetatge dels productes comercials a través d'un augment important de la demanda. Com? Demanant a diverses entitats i institucions públiques i privades que aprovin una moció o proposta per la qual es comprometen a consumir productes etiquetats en català, començant per les aigües, begudes refrescants, cerveses, vins i caves, productes tots ells en què hi ha una variada oferta en el mercat.

A través de l'augment del consum de productes en català per part d'aquests grans consumidors es posarà en evidència que hi ha una demanda real d'aquests productes i que, en condicions d'igualtat, el català és perfectament rendible. L'acte de demà és un pas més en aquesta tasca per aconseguir el compromís d'aquests grans consumidors.

Pel que fa a la De Tot Cat, l'organitzen l'Ajuntament de Girona, la Fira de Girona i el departament d'Innovació, Universitats i Empresa, amb la col·laboració especial de l'ADEC i la Plataforma per la Llengua. La fira té l'objectiu de donar a conèixer i fomentar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit empresarial. La fira té un caràcter multisectorial i, per tant, farà visibles la majoria d'àmbits de la vida quotidiana en els quals es poden consumir productes en llengua catalana.

A més del Compromís de Girona, la Plataforma per la Llengua participa en la fira mitjançant la taula rodona "La llengua en la responsabilitat social de les empreses", on parlarà sobre la importància de tenir en compte la llengua en l'etiquetatge dels productes. A més, la Plataforma per la Llengua tindrà un estand dins la fira en què explicarà les diverses campanyes realitzades en el sector empresarial i exposarà els diversos materials i publicacions editades. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin