Notícies ← Altres notícies

S’endega la campanya “Volem crispetes”!

Una de les imatges més representatives associades al cinema, les crispetes, faran sentir aquesta setmana el seu espetec i la seva olor característica. La Plataforma per la Llengua ha endegat una campanya que, sota el lema "Volem crispetes", persegueix posar en evidència la situació de desigualtat que pateix el català al cinema si la comparem amb altres llengües similars i reclamar-ne una regulació del sector. Per a més informació, vegeu el web www.volemcrispetes.cat.

La situació actual de la llengua catalana al cinema afavoreix una discriminació lingüística única en el context europeu. Per tal de difondre aquest missatge, la Plataforma per la Llengua ha ideat, en col·laboració amb l'agència de publicitat Alícia, aquesta campanya que pretén introduir en la ciutadania de manera simpàtica i visual el debat sobre la situació de la llengua catalana al cinema. Com fer-ho? Utilitzant una imatge impactant i fàcilment identificable amb el cinema, com són les crispetes, i un missatge que remet a una qüestió de drets i que obre la reflexió següent: com és que, mentre a qualsevol cinema, podem demanar crispetes o pedir palomitas, podem beure un refresc o tomar un refresco, no passa el mateix amb les pel·lícules que hi veiem? És a dir: com és que no hi ha una igualtat real de drets en el cinema? I és que, segons les avaluacions realitzades per la Plataforma per la Llengua, la presència de cinema en català a les nostres pantalles és més que escassa, i no arriba a un 3% de mitjana, malgrat les xifres demostren que el català és rendible en molts mitjans, també al cinema, tot i les precàries condicions d'ubicació, horaris i manca de publicitat de les sessions en català.

La campanya es difondrà a través del web www.volemcrispetes.cat i també de xarxes socials com Facebook, Twitter o Youtube. Aquesta iniciativa culminarà amb una acció que es celebrarà la setmana que ve i durant la qual es repartiran gratuïtament milers de paperines plenes de crispetes.

 

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram