Notícies ← Altres notícies

Vols crispetes? T'esperem divendres dia 18 a partir de les 12.00 del migdia a la plaça Vila de Madrid de Barcelona

Les crispetes faran sentir finalment aquest divendres el seu espetec i la seva olor característica, en el marc de la campanya "Volem crispetes" endegada per la Plataforma per la Llengua. Vols crispetes? T'esperem divendres 18 de juny a partir de les 12.00 del migdia i durant tot el dia a la plaça Vila de Madrid de Barcelona, davant de l'Ateneu Barcelonès. Visiteu el web de la campanya (www.volemcrispetes.cat/) i vegeu-ne els vídeos de presentació a: www.youtube.com/PlataformaxLlengua

La Plataforma per la Llengua ha llançat aquests dies aquesta campanya, que vol posar en evidència la situació de desigualtat que pateix el català al cinema si la comparem amb altres llengües similars i reclamar-ne una regulació del sector.

Per tal de difondre aquest missatge, la Plataforma per la Llengua ha ideat, en col·laboració amb l'agència de publicitat Alícia, aquesta campanya que pretén introduir en la ciutadania de manera simpàtica i visual el debat sobre la situació de la llengua catalana al cinema. Com fer-ho? Utilitzant una imatge impactant i fàcilment identificable amb el cinema, com són les crispetes, i un missatge que remet a una qüestió de drets i que obre la reflexió següent: com és que, mentre a qualsevol cinema, podem demanar crispetes o pedir palomitas, podem beure un refresc o tomar un refresco, no passa el mateix amb les pel·lícules que hi veiem? És a dir: com és que no hi ha una igualtat real de drets en el cinema?

I és que, segons les avaluacions realitzades per la Plataforma per la Llengua, la presència de cinema en català a les nostres pantalles és més que escassa, i no arriba a un 3% de mitjana, malgrat que la norma experimentada en altres mitjans de comunicació i de cultura del país (com la televisió, la ràdio o el teatre) és que a més oferta, més demanda i que a Catalunya el català és rendible. Les xifres ho demostren també al cinema, tot i les precàries condicions d'ubicació, horaris i manca de publicitat de les sessions en català: efectivament, les pel·lícules doblades o subtitulades en català sovint no s'exhibeixen en igualtat de condicions que la versió castellana, ni en les sales més cèntriques ni en els millors horaris, ni tampoc es publiciten de la mateixa manera.

La campanya s'està difonent des de fa dies en diversos suports publicitaris, a través del web www.volemcrispetes.cat i també mitjançant xarxes socials com Facebook, Twitter o Youtube i diversos clips de vídeo que es faran córrer de manera viral per la xarxa. La iniciativa culminarà amb una acció a la plaça Vila de Madrid que se celebrarà el pròxim divendres 18 de juny amb la col·laboració del restaurant ATN, de l'Ateneu Barcelonès, i durant la qual es repartiran gratuïtament milers de paperines plenes de crispetes durant tot el dia. T'hi esperem!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram