CantAlguer: Concurs per joves cantautors de l'Alguer

Sés un artista o un musicista de l'Alguer? Has sempre volgut cantar en alguerés i no has mai tengut ocasions?

La música és una component assai important del patrimoni cultural alguerés en llengua catalana.

Les cançons alguereses acompanyen la nostra vida, les cantem amb els amics i en les ocasions festives, quan les famílies se reuneixen en alegria.

Lo documentari "L'Alguer, un pentagrama com un carrer" ha evidenciat encara una volta que les cançons i la música són un mecanisme fondamental per garantir que les pròximes generacions d'algueresos continuin a parlar i a estimar la nostra llengua.

De Plataforma per la Llengua volem convidat los joves artistes algueresos i encoratjar-los perquè continuin i portin al futur la producció de música algueresa, amb nous estils, amb música i textos per tots los gustos.

Per aqueixa raó, Plataforma per la Llengua organitza CANTALGUER - CONCURS PER JOVES CANTAUTORS DE L'ALGUER 2022 - I EDICIÓ en col·laboració amb Obra Cultural de l'Alguer, Projecte de cultura en xarxa Barnasants Cançó d'autor, Universitat Catalana d'Estiu, Revista Enderrock, amb el patrocini del Municipi de l'Alguer, de la Fondazione Alghero i de l'Ofici de l'Alguer de la Generalitat de Catalunya.

Les candidatures

Poden participar joves cantautores i cantautors o grups musicals d'edat entre 18 i 39 anys, nats o residents a l'Alguer d'almanco 7 anys.

Descarrega en aquí lo regulament.

Descarrega en aquí lo formulari d'inscripció.

Per facilitar la participació del màxim número de propostes, lo termini per la presentació de les candidatures és ajornat al 22 de maig

La final és prevista pel dia 29 de maig del 2022, al Teatre Cívic "Gaví Bal·lero". Lo dia de la final, sempre a l'entrada del Teatre a partir de les 19 h i fins a les 20.45, 15 minuts primer de l'horari d'inici programat.

Los premis

La prop siguerà premiada amb:

Segons lo judici d'un grup d'experts, la proposta guanyadora del concurs recivirà los següents premis:

- Registració i estampa de un EP (extended play) de sis (6) cançons en català de l'Alguer a càrrec de Plataforma per la Llengua en l'estudi Chicken Coop de l'Alguer.

- Participació a la Jornada Algueresa, organitzada de l'Obra Cultural de l'Alguer, a dins de la programació de la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada de Conflent.

- Organització d'un concert a Barcelona dins de la programació del 2023 del Festival organitzat de Projecte de cultura en xarxa Barnasants Cançó d'autor.

Tots los 4 artistes, seleccionats per la fase final del CantAlguer, participaran a un concert col·lectiu dins los programes de la festa de Sant Joan organitzada de l'Obra Cultural de l'Alguer i la Festa de Les Maries, a la iglésia de Nostra Senyora de l'Esperança de l'Alguer.

Sés un cantant o un músicista?

T'agrada la llengua de la tua ciutat?

Vols tenir l'oportunitat de te fer conèixer a l'Alguer i als altros territoris del domini lingüístic?

No perdis temps, envia la tua candidatura! T'esperem!

Concert final

29 de maig del 2022, 21 h

Teatre Cívic Gaví Bal·lero

Entrada gratuïta

Bitllets:

Biblioteca Catalana

carrer de Pa i Aigua (Arduino) n. 48, cada dia fins a divendres 27, de les 18.30 a les 20 h i dissabte 28 de maig en ocasió del concert de Marala al Teatre de les 19 h i fins a les 20.45 h.