Hem sumat esforços amb la intenció de fomentar l'ús social del català com a llengua comuna i posar en valor l'esforç de les persones immigrades envers l'aprenentatge del català. Partim d'un recorregut a través de 24 testimonis. La seves veus i les seves mirades reflecteixen les seves vivències, els seus temors i dubtes de l'inici i el que ha representat la descoberta i l'aprenentatge del català en les seves vides.
Una llengua és molt més que un codi amb el qual es transmeten dades i comunicacions. Veureu que a través de les seves mirades i veus es transmeten sentiments, emocions i pensaments. Hem volgut donar tot el protagonisme a les paraules dels testimonis amb anècdotes divertides, arguments interessants i mirades tendres.
Tots coincideixen que el català els ha obert portes, els ha ajudat a relacionar-se amb la societat d'acollida i que la llengua catalana és l'eix vertebrador de la societat.
Les persones que visitin l'exposició podran també descarregar quatre vídeos complementaris mitjançant codis QR. Fan referència a les veus dels 24 testimonis i porten per títol: origen, descoberta, fent xarxa i la meva veu, la meva mirada. També es podran fer suggeriments per promoure el català com a llengua comuna a través del plafó I jo, què puc fer? i compartir piulades a les xarxes socials a través de l‘etiqueta #miradesiveusdelcatala
L'exposició es pot visitar fins el mes de desembre a l'Espai Avinyó-Llengua i Cultura (c. d'Avinyó, 52, de Barcelona).
Us animo a visitar l'exposició, espero que en gaudiu!
Jo em quedo amb una frase del Raduan:
"La llengua catalana és el fil que uneix els que tenim llengües familiars diferents"