Els nostres articles d'opinió ← Altres articles

La recerca de resultats tangibles

Francesc Marco

Pocs dies enrere, el cap de setmana de les eleccions europees, hom podia adquirir juntament amb el diari ARA el llibre Plataforma per la Llengua. 20 anys defensant el català. En plena promoció del llibre copso que una de les preguntes que van formulant-se, avui sí demà també, és al voltant de quin seria el tret definidor de la Plataforma, en el marc del context polític i social actual.

Com formulava en altres papers, l'eficàcia i el pragmatisme són els principals valors d'èxit. I són aquests els que han acompanyat a ideòlegs i activistes, a treballadors incansables i a suports constants.

 

Això és, en part, el que trobo que s'extreu de la recerca històrica d'aquestes dues dècades d'actuacions a favor de la llengua. Aquesta és una entitat que té molt clar que existeix per reivindicar, reclamar i proposar, però sobretot per transformar la realitat. I aquests valors són els que veiem des de bon principi en l'organització. Perspectives i mirades que s'han anat fent més intenses amb el pas dels anys, a mesura que s'ha disposat de més recursos per poder tirar-les endavant.

 

Els reptes de futur són molts, però amb valors com els expressats, i els de la serenitat i la planificació de ben segur els podrem convertir en bones oportunitats.