Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua felicita a La Fageda SCCL

La Fageda SCCL és l'empresa guanyadora del premi ACCID-Òmnium, atorgat a l'entitat que ha sobresortit en la potenciació i ús del català en l'àmbit empresarial. La Plataforma per la Llengua ha felicitat l'empresa per aquest reconeixement públic a una important tasca de normalització lingüística en l'etiquetatge dels productes. Des dels seus inicis, el 1982, La Fageda etiqueta tots els seus productes en català i ha estat, per tant, una empresa pionera en responsabilitat social, respecte als consumidors i als seus drets lingüístics.

Segons el catàleg de l'Associació en Defensa de l'Etiquetatge en Català (ADEC), el 2006 ja hi ha com a mínim 131 empreses del sector làctic que etiqueten en català una àmplia gamma de productes. Altres exemples de iogurts i postres etiquetats en català són: Granja La Coromina, Pur Llet, Mas Llió, La Turris, Tuduri, Cal Pastoret, Can Corder, La Pastora d'Oló, Granja Viader, Mogent, els iogurts de marca blanca Condis, Eroski, etc.

Tot i l'augment del català al sector i la gran acceptació d'aquests productes, les grans multinacionals Danone, Nestlé i Pascual, que acumulen la major part del mercat, segueixen negant-se a etiquetar també en català, tot i que a la resta d'Europa etiquetin en les diferents llengües d'estats plurilingües i per llengües més petites que la catalana. Aquestes són les dades de l'estudi 'Danone i el català', elaborat el 2006 per la Plataforma per la Llengua, que analitza la política lingüística internacional d'aquesta empresa en comparació a la que duu a terme a Catalunya.

Danone, fundada el 1914 a Barcelona, etiqueta a Europa per a 14 comunitats lingüístiques més petites que la catalana. El seu servei d'atenció al client (902 180 957) segueix responent negativament a la petició de milers de consumidors que han demanat que no se segueixi discriminant el consumidor català i es respectin els drets lingüístics.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram