Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua i l'Ajuntament de l'Alcora col·laboren en la divulgació de guies i materials sociolingüístics

L'alcalde de l'Alcora, Víctor Garcia i Tomàs, s'ha reunit amb Manuel Carceller i Antoni Royo, membres de la junta executiva de Plataforma per la Llengua. En la trobada s'ha acordat donar suport, des de l'Ajuntament de la capital de la comarca de l'Alcalatén, a la divulgació en el sector de l'ensenyament de les publicacions "Que faig si...?", de caràcter sociolingüístic, i "Buna al valencià", adreçada a la comunitat de nous veïns d'origen romanés.

Igualment, l'Ajuntament de l'Alcora participarà en l'organització del Correllengua, que tindrà lloc el 8 d'octubre amb la participació de tots els centres d'ensenyament de la població. El Correllengua, ja tradicional a la capital de l'Alcalatén, s'organitza per celebrar la festa cívica del poble valencià, el 9 d'octubre.

L'Alcora s'adherirà també a la campanya «A taula en valencià», a favor del consum de productes etiquetats en la llengua pròpia. «L'Ajuntament de la ciutat de l'Alcora vol així manifestar, des de l'inici del nou govern municipal, la voluntat de col·laborar amb Plataforma per la Llengua, a favor de l'ús del valencià», segons ha manifestat l'alcalde Víctor Garcia.

Des de Plataforma hem demanat als representants del nou govern de l'Ajuntament de l'Alcora iniciatives cap a una societat unida per la llengua pròpia. «El valencià és un element necessari per a la inclusió social -explica Carceller-. A través de l'adopció de la llengua pròpia, podem facilitar el procés d'adaptació social de les persones nouvingudes, a la vegada que fem del valencià la llengua comuna de la vida pública, en el context d'una societat multilingüe». 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram