Notícies ← Altres notícies

El grup local de la Plataforma per la Llengua Canet de Mar compleix 10 anys

El passat 22 i 23 d'abril va fer deu anys de la primera activitat de la Plataforma per la Llengua a Canet de Mar, concretament la participació en la IV Mostra d'Entitats, l'any 2006, amb una taula informativa i una ludoteca infantil amb joguines en català.

Tot va començar la tardor del 2005, quan un grup de socis de la Plataforma per la Llengua del Maresme i també de fora de la comarca, van començar a treballar per organitzar diferents activitats per impulsar i defensar la llengua catalana en el Maresme. Per la primavera del 2006 ja es feien els primers actes a Canet.

La Plataforma per la Llengua Canet de Mar ha complert un decenni (abril 2006 - abril 2016) i durant aquest període s'han fet més de 250 activitats per promoure i fomentar el català en el poble. Entre elles: presentacions de llibres, conferències, documentals i cinema, presentacions d'informes i guies de l'entitat, exposicions, parelles lingüístiques, competicions de Scrabble, jocs de llengua, concerts, activitats de cultura popular, rutes culturals, taules informatives, activisme lingüístic...

Per rememorar aquesta efemèride se celebraran 10 activitats, des de mitjans de maig fins a primers de juliol, amb el nom de "10 anys, 10 actes".

Toni Bellatriu, coordinador de l'entitat a Canet, manifesta que tot el que sigui treballar per la nostra llengua ens omple de satisfacció i els voluntaris que hi han participat i els que hi participen actualment, sempre hi han posat i posarem de la nostra part per sumar pel català. El moment polític que estem vivint, pel procés d'independència, ens esperona encara més a treballar per la nostra llengua, fins a aconseguir l'objectiu de poder viure plenament en català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram