Notícies ← Altres notícies

Hisenda rectifica i activa la declaració i els manuals en català

Després de les reiterades denúncies que la Plataforma per la Llengua i diversos usuaris particulars han fet els darrers dies de la desaparició del català en diversos tràmits de l'Agència Tributària espanyola, l'organisme públic ha rectificat i ja ofereix el manual de renda i patrimoni en català i permet que la presentació de la declaració de la renda de 2016 es pugui fer en aquesta llengua. Malgrat això, l'atenció telefònica en català encara no està disponible. 

Fins aquest dimarts al matí, quan un usuari volia fer la declaració de la renda en català a través d'Internet, el sistema li donava un missatge d'error en castellà. Hisenda, a través de Twitter, confirmava als contribuents que per entregar la declaració calia canviar la llengua a la versió castellana. Finalment, avui a mig matí, després que l'ONG del català denunciés novament aquesta situació a través de les xarxes socials, Hisenda ha rectificat i ja ha activat l'opció d'entregar la documentació en català. A més, també ha fet públic el manual de renda i patrimoni 2016 en català, publicat el dia 11 de maig ( des de la Plataforma per la Llengua vam denunciar la seva inexistència el passat 9 de maig).

Des de la Plataforma per la Llengua seguirem vetllant perquè l'Agència Tributària i la resta d'administracions respectin plenament els drets lingüístics dels catalanoparlants i, en el cas d'Hisenda, perquè incorpori l'opció de l'atenció telefònica també en català. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin