Notícies ← Altres notícies

Ens mobilitzem amb les entitats juvenils per un estat a favor de la llengua catalana

L'ONG del català participa en un acte on joves d'entitats criden a la participació juvenil a les eleccions del 21-D per construir un estat a favor.

Les entitats juvenils i els joves associats han presentat en ple equador de campanya el seu posicionament respecte dels comicis del proper 21 de desembre. Aquest divendres 15 de desembre a les 12 h a la plaça del Rei de Barcelona, la Plataforma per la Llengua ha participat, amb una dotzena més d'entitats, a la crida a favor de la mobilització juvenil a les eleccions, com una bona oportunitat per refermar un estat a favor de la llengua catalana.

Organitzat per l'Assemblea Nacional de Joves Independentistes, la sectorial juvenil de l'ANC que ha constituït la Taula Jove per la República, l'acte ha comptat amb l'assistència de joventuts polítiques, sindicals i culturals. L'historiador Francesc Marco, membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua, hi ha participat en representació de l'entitat.

Durant la seva exposició, Francesc Marco ha recordat que al llarg del 2017, i abans de l'1 d'octubre, el BOE havia publicat fins a 61 normatives que discriminen la llengua catalana. De la mateixa manera, ha fet èmfasi en el fet que l'aplicació de l'article 155 suposa una nova amenaça per al català.

La Plataforma per la Llengua, amb la societat catalana

L'ONG del català ja s'havia posicionat públicament amb el teixit associatiu juvenil a favor del de cara a l'1 d'octubre i fent una crida a la participació juvenil al referèndum.

https://www.plataforma-llengua.cat/que-fem/noticies/3632/reivindiquem-amb-els-joves-un-estat-a-favor-de-la-llengua-catalana

https://www.plataforma-llengua.cat/que-fem/noticies/3643/donem-suport-a-la-mobilitzacio-juvenil-pel-si

L'entitat, a més, té engegada una campanya de recollida de suports per aturar l'article 155 i les seves conseqüències negatives per a la llengua catalana com a llengua comuna i de cohesió social. Ja són més de 40.000 persones les que han mostrat el seu rebuig al 155 a:

http://www.lallenguanoestoca.cat/

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin