Notícies ← Altres notícies

'Mans manetes' arribarà a l'Alguer el 20 de gener

El 20 de gener al Teatre Cívic de la ciutat sarda s'hi farà l'espectacle de presentació a les sis i a les vuit de la tarda. El projecte està encapçalat pel artistes Marc Serrats i Claudio Gabriel Sanna.

La Plataforma per la Llengua i el Festival BarnaSants portaran el proper 20 de gener al Teatre Cívic de l'Alguer un doble concert de presentació del disc Mans manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons. Es tracta d'un llibre-disc editat per l'ONG del català que inclou cançons tradicionals i infantils de l'Alguer cantades per infants algueresos acompanyats per artistes de tots els territoris de parla catalana, amb l'objectiu d'oferir a les noves generacions d'algueresos -que no gaudeixen d'ensenyament institucional en llengua catalana a l'escola- una eina lingüísticament pedagògica, així com un producte musical d'homenatge a la seva cultura.

Aquest projecte recull un seguit de cançons tradicionals i infantils de l'Alguer modernitzades i reinterpretades per un cor d'infants algueresos i músics de tots els territoris de parla catalana. Amb l'objectiu d'oferir a les noves generacions d'algueresos un producte musical d'homenatge a la seva cultura, l'ONG del català farà arribar 10.000 exemplars gratuïts a totes les llars alguereses. L'espectacle, de 90 minuts de durada, està protagonitzat pels productors del disc i comptarà amb les col·laboracions en directe d'alguns dels músics que han participat en el treball. El resultat és el millor de la tradició de la cançó mediterrània barrejat amb les bases electròniques més modernes i trencadores.

La producció artística, tant del disc com de l'espectacle, ha anat a càrrec dels catalans Marc Serrats (Xerramequ) i Raph Dumas, conjuntament amb el músic alguerès Claudio Gabriel Sanna. Les cançons del llibre-disc són cantades per una coral formada per minyons algueresos, així com un reguitzell d'artistes de tot el domini lingüístic català, com Joan Garriga, Arnau Caparó, Pau Elias (Aquafonia), Neus Berenguer, Mireia Vives i Borja Penalba, Xarli Oliver, Carles Sanjosé, Meritxell Gené, Pot Petit, Guillem Roma, Carles Belda i Pau Alabajos, a més de l'alguerès Àngel Maresca, entre molts d'altres. A més, el projecte compta amb la col·laboració del Festival Barnasants i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'ajuntament de l'Alguer i la Fondazione Meta.

L'espectacle es podrà veure a l'Alguer el dissabte 20 de gener a les 6 i a les 8 de la tarda.

Després de passar per la ciutat sarda, l'espectacle de 'Mans Manetes' es veurà a Barcelona el 23 de març al Festival Barnasants.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin