Notícies ← Altres notícies

Una vintena d’establiments comercials de Sabadell Sud reben els tríptics de vocabulari en català i més llengües

Aquest dijous 12 d'abril s'han repartit els tríptics de vocabulari per a carnisseries, forns de pa, bars i fruiteries. Ha estat una iniciativa que ha portat la Plataforma per la Llengua amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell, dins el pla d'Actuació Lingüística Integral del districte 6è.

Aquesta actuació ha estat el punt final i el tret de sortida de la campanya que està portant a terme la Plataforma per la llengua amb els establiments comercials del districte. Punt final perquè els tríptics són el resultat d'una feina que es va fer amb els voluntaris lingüístics del pla, que van aparèixer a les fotos dels tríptics comprant a diferents establiments. El contingut dels tríptics és una llista de vocabulari aportada pel Consorci per a la Normalització Lingüística i traduït a diferents llengües i dividits per quatre categories: el de bars, el de forns de pa, el de carnisseries i el de fruiteries. Les llengües s'han triat segons la procedència dels establiments que majoritàriament regenten aquests establiments de procedència estrangera. Per exemple, el de carnisseries està en català, castellà, àrab i urdú. I el resultat final són els tríptics que podeu trobar aquí. El punt de partida és perquè a partir de l'actuació es repartiran els tríptics per tot el districte, a més d'informar de tota l'oferta per aprendre català que hi ha al barri: una desena de grups de conversa entre escoles, centres cívics i espais de culte.

L'actuació també va consistir en el repartiment d'una part de les recomanacions literàries que infants i joves de les escoles i instituts del districte van elaborar, amb motiu de la celebració del Sant Jordi. S'ha fet dins el Pla Educatiu d'Entorn i en col·laboració amb el departament de llengua i cohesió del Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell.

Aquesta activitat s'emmarca dins del Pla d'Actuació Lingüística Integral a Sabadell Sud, amb l'objectiu d'acostar el català a diferents espais del barri i per animar a parlar-lo a les persones que habitualment no el parlen. És una activitat que s'ha portat a terme dins l'àmbit de foment del català dins els establiments comercials, organitzada amb la Fundació Vincle i amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa".

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin