Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua presenta 'Rondalles a la fresca' a Alcúdia

El president de l'entitat, Òscar Escuder, juntament amb l'artista Joan Bibiloni, han mostrat el projecte a 450 alumnes alcudiencs. L'ONG del català farà, en total, 9 sessions com aquesta que es programaran al llarg del 2018 a diverses poblacions mallorquines.

La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest dijous a Alcúdia l'espectacle literari-musical i visual "Rondalles a la fresca". El projecte, narrat i produït per Joan Bibiloni, s'ha fet a partir de rondalles mallorquines tradicionals i està dirigit a públics de totes les edats. En l'acte, Bibiloni ha explicat el procés de creació de 'Rondalles a la fresca' als més de 450 escolars que omplien l'espai i el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha presentat la tasca que duu a terme l'entitat arreu del domini lingüístic català.

Amb aquesta iniciativa la Plataforma per la Llengua vol donar a conèixer de manera lúdica i dinàmica el llegat d'aquesta tradició oral mallorquina. Les rondalles tenen un alt contingut educatiu per la seva riquesa lèxica i temàtica i, en aquest projecte, s'acompanyen de dibuixos animats que les fan més amenes i properes al públic infantil. Les primeres rondalles que es podran veure seran 'L'amor de les taronges', 'Es ca d'en Bua i es moix d'en Pejulí', 'La flor romanial' i 'Ous de somera'.

Es tracta d'un recurs didàctic innovador i de qualitat amb el segell de Joan Bibiloni que vol apropar a infants i joves un patrimoni cultural com són les rondalles i que ha estat possible gràcies a la col·laboració amb l'Ajuntament d'Alcúdia i la Fundació SGAE. Després d'aquestes dues primeres sessions, la Plataforma per la Llengua té previst programar-ne mitja dotzena més en altres municipis mallorquins durant aquest 2018.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin