Notícies ← Altres notícies

«El futur és nostre»: escolars de l’institut Ribot i Serra de Sabadell graven un videoclip de rap en català

La Plataforma per la Llengua ha impulsat aquesta activitat a l'Institut Ribot i Serra del barri de Campoamor de la capital vallesana, un dels que el català hi té menys presència. L'alumnat de l'institut ha escrit el tema, que ha adaptat i musicat el raper sabadellenc Nel·lo C, i el proper dilluns en gravaran el videoclip pel barri.

«El futur és nostre, i junts fem força per canviar el demà, enfront i en contra de tota adversitat». Així comença el tema que els estudiants de quart d'ESO de l'Institut Ribot i Serra de Sabadell han escrit durant el taller de rap que han fet al llarg del curs, impulsat per la Plataforma per la Llengua i que ha estat una col·laboració amb la Fundació SGAE.

Més de 30 alumnes han participat en aquesta activitat, creant i escrivint 'El futur és nostre' durant dos mesos, de la mà del raper sabadellenc Nel·lo C, que ha adaptat i musicat el tema. El director de cinema Toni Verdaguer i l'exmembre dels Joglars Lluís Elías són els encarregats de dirigir el videoclip que els més de 200 alumnes de Secundària de l'Institut han començat a gravar aquesta setmana dins les aules i que tindrà la seva culminació dilluns, quan el rodatge es desplaçarà als carrers del districte sud de Sabadell, on els alumnes rodaran al pati i als carrers adjacents de l'escola.

Un rap per promoure l'ús social del català

Aquest taller, inclòs dins el Pla d'Actuació Lingüística Integral de Sabadell, que des de fa un any i mig impulsa l'ONG del català i organitza amb la Fundació Vincle, busca introduir i dinamitzar l'ús social de la llengua en un centre escolar on s'han detectat dèficits lingüístics. Juntament amb aquesta activitat, també s'han impartit tallers de diversitat lingüística, de glosa, de mems i un de destinat al reforç lingüístic amb la col·laboració de l'Obra Social "La Caixa" i de l'Ajuntament de Sabadell en l'àmbit del Pla Educatiu d'Entorn.

El taller de rap es va desenvolupar puntualment a començament de curs amb estudiants de 2n d'ESO. Constatat que el taller va ser un èxit, aquest any es va introduir primerament com a activitat extraescolar, però després de la positiva valoració pedagògica l'equip directiu va decidir d'incorporar-lo dins l'horari escolar de 4t d'ESO, com a part de les assignatures de Música i d'Educació visual i plàstica.

El videoclip del tema «El futur és nostre» es presentarà oficialment el 8 de juny durant la festa major del barri sabadellenc de Campoamor.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin