Notícies ← Altres notícies

Vine a la preestrena del documental «L’Alguer: un pentagrama com un carrer»

La Plataforma per la Llengua sorteja entrades dobles entre els socis de l'entitat per a assistir a la preestrena del documental «L'Alguer: un pentagrama com un carrer» el pròxim dimecres 6 de juny als Cinemes Girona. 

Pot la música salvar una llengua? Aquesta és la pregunta que ha servit com a punt de partida per al documental «L'Alguer: un pentagrama com un carrer», dirigit per Roger Cassany i produït per la Plataforma per la Llengua. La presència de la llengua catalana a la ciutat de l'Alguer ha disminuït de manera preocupant durant els darrers cinquanta anys i la transmissió de pares a fills s'ha perdut gairebé per complet. Les cançons són l'única excepció, l'únic àmbit en què els algueresos utilitzen majoritàriament el català i, per tant, la gran esperança per revifar l'ús de la llengua a la ciutat. El documental, gestat en paral·lel amb el llibre-disc «Mans manetes. Paraules, cançons i veus de minyons de l'Alguer», ens mostra l'experiència viscuda pels músics i el cor d'infants durant la gravació i producció d'aquest projecte musical. També vol servir per descobrir la situació de la llengua catalana a la ciutat sarda i per fer-ne prendre consciència. Amb aquestes iniciatives, a més d'homenatjar la cultura algueresa i d'oferir productes en català per als seus habitants, l'ONG del català també vol arribar arreu dels territoris del domini lingüístic.

Si sou socis de la Plataforma per la Llengua i voleu venir a la preestrena de dimecres dia 6 de juny a les 12 h, sortejarem entrades dobles entre les persones que escriguin un correu electrònic a promocions@plataforma-llengua.cat amb el nom, cognoms i DNI abans del dia 4 de juny. Indiqueu a l'assumpte del correu electrònic "Documental Alguer".

Us deixem un petit avançament del documental: 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin