Notícies ← Altres notícies

Un pentagrama com un carrer, d’Esparreguera fins a l’Alguer

La Plataforma per la Llengua Baix Llobregat organitza la projecció del documental L'Alguer: un pentagrama com un carrer i un posterior col·loqui amb el director del film, Roger Cassany

Dijous passat, a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera, una vintena d'assistents van conèixer l'experiència de la pervivència de la llengua catalana a la ciutat de l'Alguer i la importància que hi té la cançó popular. Els múltiples testimonis sobre la importància del català per als algueresos i del català de l'Alguer per al conjunt del domini lingüístic que es recullen al documental, juntament amb la música de Mans manetes, van desembocar posteriorment en un agradable intercanvi d'opinions i visions sobre la rellevància de les cançons i la música en la transmissió del català, tant a l'Alguer com a casa nostra, que va comptar amb un moderador de luxe, el director Roger Cassany.

L'Alguer: un pentagrama com un carrer és un projecte que la Plataforma per la Llengua desenvolupà en paral·lel a Mans manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons, la creació d'un llibre-disc de cançons populars d'arreu del domini lingüístic interpretades per un cor de minyons algueresos i música de tots els racons dels territoris de parla catalana. Aquest llibre-disc, que es va presentar en un concert doble a la ciutat de l'Alguer dins el marc del Festival Barnasants, va ser repartit a totes les famílies de l'Alguer a través de les escoles.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin