Notícies ← Altres notícies

Intensa activitat a l'Alguer en ocasió dels 25 anys de la Plataforma per la Llengua

En ocasió dels sous 25 anys la Plataforma per la Llengua ha organitzat la "Paella per la Llengua" i en col·laboració amb Barnasants ha portat Maria del Mar Bonet  i Quico Pi de la Serra a l'Alguer

Enguany la Plataforma per la Llengua, organització que treballa per promoure la llengua catalana com instrument de cohesió social, ha fet 25 anys i ha volgut celebrar-los programant activitats culturals i lúdiques en tots los territoris on treballa. L'associació i la sua delegació territorial de l'Alguer han realitzat una manifestació que ha tengut la finalitat de fer la llengua catalana protagonista d'una festa que és també gastronòmica.

L'activitat principal de la celebració pels 25 anys de la Plataforma per la Llengua a l'Alguer és consistida en un apreciatíssim pranzo popular, que s'és tengut lo 25 d'abril en l'espaci extern del Quarter, amb paella valenciana realitzada d'un cuiner de València, acompanyada de vi de la cantina social de Santa Maria La Palma i de dolços típics de l'Alguer.

En col·legament a l'activitat principal del 25 d'abril la Plataforma per la Llengua ha organitzat tres laboratoris tenguts a l'estructura del Quarter del mateix cuiner professionista de València per mostrar l'elaboració del plat típic valencià dirigits a  professionistes del sector i apassionats.

Gran èxit per l'entera manifestació que és estada patrocinada del Municipi de l'Alguer amb la col·laboració del sector Esvilup Econòmic, de Fondazione Alghero i de la Diputació de València que endemés ha posat a disposició los productes amb Denominació d'Origen València per la realització de totes les activitats. Han col·laborat a l'organització de la manifestació los voluntaris del Servici Civil Nacional dels projectes guiats del Municipi de l'Alguer i de la Fondazione Alghero.

Lo mateix dia sempre a la plaça del Quarter lo projecte cultural en xarxa BarnaSants, fidel al sou objectiu de portar la cultura i la cançó d'autor en tots los territoris de parlada catalana, ha portat l'espectàcul de Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra a l'Alguer. Les dues icones de la cançó catalana han recordat, a la presència de centenars de persones, lo sou primer disc del '79 tancant així en la manera millor lo programa d'enguany ofert de Barnasants per la llengua, en col·laboració amb Plataforma per la Llengua, Municipi de l'Alguer i Fondazione Alghero.

El projecte ha obert un moviment d'artistes entre els Països Catalans i l'Alguer, promovint una sèrie d'activitats col·laterals que han tengut per protagonistes alguns dels artistes convidats que van més enllà de la sèmplice proposta musical. Per aquesta ocasió dimecres 24 d'abril a la Torre de l'Esperó Reial ha tengut lloc un master-class de guiterra blues amb el mestre Quico Pi de la Serra que ha presentat també los sous últims discos "Dues tasses" i "T'agrada el blues?"

L'intensa setmana d'activitats estudiada de la Plataforma per la llengua s'és tancada dissabte 27 d'abril a la sede de la Biblioteca catalana - Obra Cultural de l'Alguer amb la presentació de l'App per les "parelles lingüístiques" denominada Apparella't. Se tracta d'una aplicació gratuïta que és estada elaborada de la Plataforma per la Llengua per facilitar les conversacions en llengua i per formar "parelles lingüístiques". De manera interactiva i dinàmica, Apparella't vol ésser un instrument útil que pugui ajudar a renforçar l'ús social de la llengua gràcies a les aplicacions tecnològiques. Si voleu saber més informacions, podeu consultar la pàgina web http://apparellat.cat/.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin