Notícies ← Altres notícies

Cambridge acull dissabte la conferència i l’exposició 'The Catalan Language: 10 million european voices'

Dins el Festival of Ideas, el membre de l'executiva Josep-Anton Fernàndez farà una conferència sobre la situació del català a Europa.

Aquest pròxim dissabte, 19 d'octubre, la Universitat de Cambridge (Regne Unit) acollirà una conferència de la Plataforma per la Llengua. En el marc del Festival of Ideas, el membre de la Junta Executiva, Josep-Anton Fernàndez, exposarà la situació del català als assistents i conversarà sobre les llengües minoritzades amb la professora Afra Pujol. Durant la xerrada, titulada The Catalan Language: 10 million european voices, Fernàndez explicarà la vitalitat que té una llengua que és la 14a més parlada al continent, que té parlants en quatre estats diferents i que és la vintena més utilitzada a la Viquipèdia. Tanmateix, també es remarcarà que el reconeixement oficial del català és totalment anòmal per a una llengua de les seves dimensions: ni és oficial de l'Estat en què té la immensa majoria dels seus parlants, Espanya, ni és llengua oficial de la UE, malgrat que hi ha 10 llengües oficials a les institucions europees que tenen menys parlants que el català.

La conferència es farà al West Road Concert Hall, Recital Room de la Universitat de Cambridge a les 11 del matí. En aquest mateix espai, i durant tot el dissabte, s'hi podrà veure l'exposició que porta el mateix nom: The Catalan Language: 10 milions european voices.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin