Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua promou el consum lingüísticament responsable a Arenys de Mar

El passat dissabte 26 d'octubre el grup local de la Plataforma per la Llengua a Arenys de Mar va participar en la Fira del Consum estratègic i responsable, organitzada per la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana

El grup local d'Arenys de Mar va participar en la Fira del Consum estratègic i responsable durant el matí del dissabte 26 d'octubre. A partir de les 10 h, des de la paradeta de la Plataforma per la Llengua es va informar totes les persones que s'hi van apropar dels diferents estudis i informes realitzats des de l'àmbit d'empresa de l'entitat. Les diferents publicacions busquen promocionar l'ús del català per part de les empreses i donen a conèixer els drets lingüístics dels consumidors. A les 11 h, també es va participar en la taula rodona on es van exposar les línies de treball i reivindicacions de la Plataforma per la Llengua en l'àmbit empresarial.

A més, la fira va servir per a presentar dos projectes als quals la Plataforma per la Llengua dona suport: la CatalApp i el segell de Producte Lingüísticament Responsable.

La CatalApp és una iniciativa de la Plataforma per la Llengua que busca promocionar els establiments comercials que ofereixen una atenció, tant oral com escrita, lingüísticament responsable. Es tracta d'una aplicació per a telèfons mòbils, la qual presenta la possibilitat d'avaluar l'atenció lingüística de més d'un milió i mig d'establiments.

L'altra proposta presentada en el marc de la Fira és el segell de Producte Lingüísticament Responsable. Aquest projecte, nascut fa un any i que compta amb el suport de la Plataforma per la Llengua, té com a objectiu promocionar i fer difusió de les empreses que compleixen la legalitat en matèria d'etiquetatge. També vol realçar l'actitud proactiva i positiva de les empreses envers el català.

La primera fira pel Consum estratègic i responsable d'Arenys de Mar va servir, també, per compartir les preocupacions respecte a l'estat de la llengua catalana a la localitat maresmenca i per donar a conèixer les activitats i projectes de la nostra entitat en aquesta localitat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin