Notícies ← Altres notícies

L’Espai Betúlia acull el “Fabra Fòrum”, el primer acte del grup local de Badalona

Una cinquantena de veïns de Badalona han assistit al "Fabra Fòrum", organitzat per la Fundació Vincle

El novell grup local de Badalona acull el primer dels tres "Fabra Fòrums", que s'organitzaran en diferents municipis del territori

El passat dimarts 12 de novembre va tenir lloc, a l'Espai Betúlia de Badalona, el primer Fabra Fòrum, organitzat per la Fundació Vincle i per la Plataforma per la Llengua.

L'acte va començar amb la intervenció del portaveu del grup local de Badalona, Jesus Begua, qui va donar la benvinguda a tots els assistents a l'acte i va explicar les accions que el grup local de Badalona, nascut a principis d'any, vol portar a terme a la ciutat. També va fer una crida a tots els veïns que volen portar les activitats de la Plataforma per la Llengua a Badalona a fer-se'n voluntaris.

Seguidament, Jordi Manent, representant de la Fundació Vincle, va presentar l'acte: el primer dels tres "Fabra Fòrums" que la Fundació organitzarà en diferents municipis del territori.

Un cop acabades les presentacions, vam poder gaudir de l'espectacle "Pompeu Fabra, jugada mestra", en el qual l'actor l'Òscar Intente va exposar, en forma de monòleg teatralitzat, la vida i trajectòria de Pompeu Fabra: des del seu interès per ordenar la gramàtica catalana, el seu pas per la Universitat de Bilbao i finalment el seu retorn a Catalunya, per dirigir la secció filològica de l'IEC, fins a aconseguir la implementació d'aquesta gramàtica en els diferents àmbits de la vida, contribuint així a la normalització, estandardització i creixement de la llengua catalana.

L'acte es va tancar amb la projecció del documental "Pompeu Fabra. Un home sense biografia", produït per Batabat i TVC. Durant la projecció vam poder comptar amb la presència del seu codirector, Jordi Ventura.   

Aquest documental, en el qual la ciutat de Badalona és un clar protagonista, ens mostra de forma entretinguda i didàctica quines han estat les aportacions de Pompeu Fabra al català actual.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin