Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua del País Valencià se suma a la petició que la Generalitat actue front el creixement de casos de valencianofòbia

L'ONG del valencià, juntament amb altres entitats de la societat civil, ha col·laborat en la creació de l'informe lliurat a la reunió, sobre vulneracions greus dels drets lingüístics al País Valencià. 

La Plataforma per la Llengua del País Valencià, conjuntament amb altres entitats, ha entregat aquest dimecres al director general de Política Lingüística, Ruben Trenzano, un informe que denuncia les vulneracions i casos de discriminacions lingüístiques recollides durant el darrer any. Coincidint amb el dia dels drets lingüístics al País Valencià, les entitats signants de l'informe han pogut traslladar la problemàtica dels casos creixents de valencianofòbia i han fet propostes per millorar la situació del valencià els pròxims anys.

L'informe, que recull les discriminacions greus, es pot consultar aquí.

A banda de la Plataforma per la Llengua, també hi ha participen Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Decidim (Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià), CCOO PV, Intersindical Valenciana, STEPV, FE CCOO PV, FAMPA-València, Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) o la Societat Coral el Micalet.

El Delegat de Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller, ha declarat que "durant els darrers anys, des de la Generalitat, s'ha fet promoció lingüística. Per part de Plataforma per la Llengua creiem que s'ha de treballar més en la defensa de l'ús social de la nostra llengua amb campanyes i normatives, així com en l'extensió del dret a usar la llengua en qualsevol àmbit, tant públic com privat i arreu de tot el territori del País Valencià. Les discriminacions lingüístiques greus recollides en aquest informe constaten la mancança i l'incompliment d'aquest dret d'ús".

L'informe també ha sigut lliurat al Síndic de Greuges a Alacant per Escola Valenciana - La Cívica.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin