Notícies ← Altres notícies

El nou web de Renfe discrimina entre català i valencià

L'entitat denuncia que el Ministeri de Foment fragmenta la nostra llengua en nombroses ocasions.

Renfe ha presentat aquest dilluns un nou portal web. L'eina, però, manté els mateixos vicis lingüístics negatius que l'anterior pàgina web. El nou web de la companyia perpetua la diferència entre "català" i "valencià", com si fossin dues llengües diferents.

La Plataforma per la Llengua denuncia, una vegada més, la fragmentació lingüística que practica el Govern espanyol, sigui liderat per Rajoy o per Sánchez. En aquest cas, es tracta d'un web fet pel departament que encapçala el ministre valencià José Luís Ábalos. Tal com denuncia l'entitat, gairebé la meitat de les pàgines amb algun contingut en català (43 de 97, el 44,33 %) practiquen el secessionisme lingüístic i tracten el català com si no fos una llengua única, és a dir, com dues llengües diferents: català i valencià. En total, només el 2 % dels portals oficials vinculats al poder central són plenament operatius en català.

Davant d'aquesta situació, el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha adreçat una carta al ministre Ábalos per demanar-li una rectificació immediata i una reunió urgent per abordar tots els problemes lingüístics relacionats amb el seu ministeri. "Estem tips que el Ministeri de Foment oblidi massa vegades la nostra llengua en bona part de les infraestructures de l'Estat i, quan no l'oblida, ens la intenta fragmentar", ha manifestat Escuder. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin