Notícies ← Altres notícies

El Segell: també a l'Alguer, etiquetem en català!

La Territorial de l'Alguer valoritza l'etiquetatge en català a través de la iniciativa El Segell

Plataforma per la Llengua promou una iniciativa que valoritza l'etiquetatge en català: El Segell de Producte lingüísticament responsable, una ocasió excel·lent per les empreses de tots los territoris de llengua catalana per se fer reconèixer com a activitats sensibles a la particularitat lingüística.

Posant les etiquetes dels propis productes en alguerés, les empreses pogueran millorar la pròpia visibilitat i la projecció dels productes i, al mateix temps, donar una imatge d'activitat responsable i interessada a la llengua històrica i a les tradicions del territori i de la sua gent. Endemés, los productors de l'Alguer, que etiqueten en alguerés i entren al projecte, pogueran ésser posats en contacte amb distribuïdors i botigues a les principals ciutats de Catalunya, aprofitant dels lligams lingüístics entre aqueixos dos territoris.

La iniciativa naix amb l'espírit de portar envant l'ús de la llengua catalana en l'etiquetatge, després de demostrar que emprar-la no és solament un acte de normalitat, és també una empromesa de futur i d'esvilup econòmic, gràcies a la creixent sensibilitat dels consumidors. És per això que Plataforma per la Llengua està treballant amb els productors de manera que puguin fer part del projecte i donques, etiquetar en alguerés. L'organització posa a disposició un servici gratuït de traducció de les etiquetes en català de l'Alguer.

Ja dues activitats de la ciutat han abraçat aqueixa idea: La Bottega Sarda, a dins del mercat Cívic del carrer de Sàsser i L'Isola del Torrone, al carrer de Sant Agustí n. 77. Aqueixes botigues han cregut al projecte de l'inici, etiquetant en alguerés respectivament botàriga de llissa i de tunno i lo torró sard. En aqueix moment, aprofitant de la reda de connexions que la Plataforma per la Llengua té en Catalunya, s'estan cercant possibles contactes comercials per activar la distribució d'aquestes especialitats locals als altros territoris del domini lingüístic (Catalunya, Illes Balears, Catalunya Nord i País Valencià).

Gràcies al treball de la Plataforma per Llengua i El Segell de Producte Lingüísticament Responsable lo projecte continua a prendre forma, amb l'esperança que lo número de productes amb etiqueta algueresa sigui més grans i que l'ús normal de la llengua porti a esvilupar noves relacions també econòmiques.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin